Iskelmälle lisätaajuus Keski-Pohjanmaalle

kirjoittanut

kategoriassa

Iskelmä Pohjanmaa -logoIskelmä Pohjanmaa laajentaa toimintaansa Keski-Pohjanmaalle. Paikallisradion taustayhtiö Radio Paitapiiska Oy on saanut luvan aloittaa lähetykset Radio Pookilta vapautuneella taajuudella Kruunupyyssä. Iskelmä Pohjanmaa aloittaa lähetykset taajuudella 105,9 MHz heti, kun taajuusviranomaiset ovat antaneet radiolle lähetysluvan.

Yrittäjäperhe Tarja ja Hannu Harjun omistaman Radio Paitapiiska Oy:n toimilupaan lisättiin uusi taajuus liikenne- ja viestintäministeriön hyväksymässä radiotaajuuksien käyttösuunnitelmassa. Uusi käyttösuunnitelma astui voimaan vuodenvaihteessa. Iskelmä Pohjanmaan taajuuskokonaisuuteen tuli entinen Radio Pookin taajuus, koska raahelainen Pooki luopui kahdesta sille myönnetystä taajuudesta viime vuonna.

– Olemme toimineet Keski-Pohjanmaalla ennenkin nimellä Iskelmäradio Pohjanmaa, joten alue on meille tuttua. Viime lupakierroksella kolmisen vuotta sitten saimme taajuuden Ouluun, mutta menetimme Keski-Pohjanmaan, kommentoi taajuuskäyttösuunnitelman muutokseen tyytyväinen toimitusjohtaja Hannu Harju.

Keski-Pohjanmaalle jäi yksi kaupalliselle paikallisradiolle myönnetty taajuusketju, jota hallinnoi kokkolalainen Radio 967. Radio Pooki jatkaa alueella yhdellä taajuudella (89,3 MHz). Pookin toimiluvassa ollut Pietarsaaren taajuus jätettiin pois käytöstä toistaiseksi.

Mediamonitori