Jouluradio ilmoille ensimmäisenä adventtina

kirjoittanut

kategoriassa

Toivontuottajien Jouluradio kajahtaa eetteriin ensimmäisenä adventtina jo seitsemättä kertaa. Jouluradio soi totuttuun tapaan myös netin kautta. Kanava lähettää tapaninpäivään asti. Jouluradiota voi kuunnella Helsingissä ja Vantaalla taajuudella 102,4 MHz, Espoossa 103,1 MHz, Tampereella 90,3 MHz, Turussa 100,5 MHz, Oulussa 88,8 MHz, Seinäjoella 91,8 MHz ja Rovaniemellä 104,4 MHz.

Myös Jouluradion verkkosivut www.jouluradio.fi saavat uuden ilmeen. Netin kautta jouluradiota kuunneltiin peräti 86 maasta, ja uusilla nettisivuilla pyritään palvelemaan myös ruotsiksi ja englanniksi.

– Runsaasta palautteestamme noin joka seitsemäs tuli ulkomailta. Ulkosuomalaisten kommentit ovat olleet todella lämpimiä. He ovat kiittäneet kotimaisen joulun tunnelman välittämisestä, kertoo Toivontuottajien toimituspäällikkö Jan Ahonen.

Jouluradion musiikki koostuu kotimaisesta ja ulkomaisesta perinteisestä, sovitetusta, uudesta ja kokeilevastakin.

– Tänä vuonna musiikkitarjonta syvenee ja laajenee, lisää Ahonen.

Jouluradion musiikkipäällikkönä jatkaa Radio Toivon musiikkipäällikkö Mikko Huotari, joka keskittyy musiikkivalinnoissa tämän päivän perinteisiin.

– Perinne ei tarkoita jotain naftaliinista nostettua sovinnaista muodollisuutta, vaan niitä eläviä joulunviettotapoja, joita tämän päivän suomalaiset suosivat. Meidän perheessä on paljon perinteitä, jotka ovat syntyneet 2000-luvulla, sanoo Huotari.

Uudistuneiden nettisivujen lisäksi tänä vuonna uutta on kanavan historian laajin kaapelikuuluvuus. Kaapelitalouksissa Jouluradiota voi kuunnella pääkaupunkiseudulla 100,5 MHz, Oulussa 91,9 MHz, Seinäjoella 92,7 MHz, Tampereella 104,5 MHz, Turussa 101,9 MHz ja Raisiossa 104,3 MHz. Myös Toivontuottajien nettiradioista Radio Lux ja Radio Higher Ground soittavat joulun alla Jouluradion tarjontaa täydentävää musiikkia.

Jouluradion vaiennuttua tapanina jatkavat pääkaupunkiseudulla vielä kuukauden verran Radio Toivon, Luxin ja Higher Groundin sävelet. Muuallakin näitä kanavia voi kuunnella Jouluradion jälkeen, mutta lyhyemmän ajan kuin pääkaupunkiseudulla eli loppiaiseen 6. tammikuuta asti.

Mediamonitori