Zoom FM:llä viikon mittainen energiapiikki

kirjoittanut

kategoriassa

Zoom FM -logoTurkulaisen Diakonia-ammattikorkeakoulun medianomiopiskelijat toimivat viikolla 48 Zoom FM:n toimittajina. Ohjelmien teemana on kaamoksen karkotus. Lisäksi tekijät haluavat haastaa muutkin nuoret tekemään radiota kanssaan Turun toreilla ja kaduilla.

– Tarjoamme energiapiikin, joka tehoaa kansaan nopeammin kuin sikainfluenssapiikki. Vauhdikkaat rämäpäät tekevät monipuolista ja Turkuun liittyvää radio-ohjelmaa. Nyt on aika unohtaa syysmasennus viikon ajaksi, kertoo lähetysten tuottaja, medianomiopiskelija Annika Vaajala.

Opiskelijat ovat vetovastuussa lähetyksistä ja Zoomille ominaiseen tapaan myös musiikkivalinnat noudattavat valtavirrasta poikkeavaa linjaa. Facebook-yhteisössä järjestetään valokuvakilpailu teemalla ”Mun Turku”, ja luvassa on myös turku-suomi-turku-kilpailu. Teematunneilla kuullaan muun muassa, miten eri vuosikymmenet leimasivat Turkua. Radio-ohjelmaa tehdään reaaliajassa, joten myös yllätyksiä mahtuu mukaan.

– On tärkeää, että pääsemme vuorovaikutukseen kuulijoiden kanssa. Lähetyksissä kuullaan bändivieraita ja saattaapa joku riipaista live-lurituksenkin, medianomiopiskelija Tuomas Mustikainen kertoo.

Lähetystä on tekemässä yhdeksän toimittajaopiskelijaa, jotka ovat äänessä maanantaista torstaihin kello 16-22. Perjantaina lähetys jatkuu yöradion muodossa kello yhteen asti. Zoom FM kuuluu noin kymmenen kilometrin säteellä Turun keskustasta taajuudella 93,4 MHz.

– On aivan erityisen mielenkiintoista kuunnella innokkaiden opiskelijoiden itse tekemää radiotuotantoa, etenkin kun sisältö on paikallista. Se on todellakin erilaista ja valtakunnallisista formaattiradioista iloisesti poikkeavaa, kommentoi radion ohjelmapäällikkö Harri Kujala.

Mediamonitori