Uusi ruotsinkielinen aamu-tv aloittaa tammikuussa

kirjoittanut

kategoriassa

Yleisradio aloittaa ruotsinkielisen aamuohjelman FST5-kanavalla 11. tammikuuta.  Uusi ohjelma Min morgon on kaksituntinen, elämäntapoihin keskittyvä lähetys, jossa on ohjelmaa myös lapsille. Joka arkipäivä kello 6.45 alkava ohjelma sisältää lisäksi Ylen ruotsinkielisen uutistoimituksen tuottamat uutiset.

Ohjelman toivotaan olevan vastapaino suomenkieliselle aamu-tv:lle, jossa pääpaino on uutis- ja ajankohtaisosuuksissa. FST5:n aamulähetyksessä nähdään kaksi TV-nytt -uutislähetystä sekä ruotsinkielisen lastenohjelmien toimituksen BUU-morgon -ohjelma.

–  Meidän vieraiksemme ei tule poliitikkoja tai byrokraatteja, jotka valitaan heidän työminänsä takia. Sen sijaan olemme kiinnostuneita ihmisistä, joita poliitikon ja byrokraatin roolin takaa löytyy, selittää ohjelman tuottaja Henrik Lindberg.

Ruotsinkielisen aamuohjelman toivotaan kiinnostavan myös suomenkielisiä katsojia. Ohjelmasta nähdään kooste joka ilta suomeksi tekstitettynä.

Mediamonitori – TS