Riihimäen Järviradioon paikallisohjelmia

kirjoittanut

kategoriassa

Lokakuun alussa käynnistetty Järviradion Riihimäen lähetin saattaa aloittaa paikallislähetykset ensi vuonna. Riihimäkeläinen kristillinen yhdistys on sopinut Järviradion kanssa, että taajuudella voidaan lähettää omaa ohjelmaa paikallisista tapahtumista. Järviradio lähettää Riihimäellä teknisellä radioluvalla.

Scandinavian Christian Mission SCM ry tarjoaa ohjelma-aikaa seurakunnille ja muille järjestöille. Lähetykset kuuluvat Järviradion taajuudella 102,3 MHz. Yhdistyksen studio on kaupungin keskustassa, jossa myös lähetin sijaitsee. Ohjelma-aikaa on tarjolla muillekin kuin kristillisille yhteisöille.

– Käytännössä tämä vuosi mennään Järviradion ohjelmalla, mutta jos vapaaehtoisia ohjelmantekijöitä löytyy, niin voimme lähettää paikallisohjelmia esimerkiksi Riihimäen lukuisista tapahtumista, arvioi paikallislähetysten puuhamies Mika Koivuniemi.

Paikallisradion palauttaminen Riihimäelle perustuu Koivuniemen näkemykseen nykyisten radioiden ohjelmatarjonnan latteudesta. Järviradio edustaa lähinnä sellaista asemaa, joka miellyttää Koivuniemeä. Kaupungissa toiminut paikallisradio Voima Asema lakkautettiin kymmenen vuotta sitten.

– Olen kyllästynyt tälläkin alueella kuuluviin osavaltakunnallisiin formaattiradioihin, ja haluan tarjota yhdistyksemme kautta muillekin kiinnostuneille jotain muuta eli ohjelmistoradion persoonallisella ohjelmalla, Koivuniemi näkee.

Koivuniemi pahoittelee, että Riihimäelle myönnetty taajuus on huono. Esimerkiksi Lahdessa on viereinen taajuus käytössä, mikä rajoittaa kuuluvuutta Riihimäellä. Koivuniemi arvelee Järviradion kuuluvan noin kymmenen kilometrin päähän lähettimestä.

Mediamonitori