DNA tarjoaa mobiili-tv:n asiakkailleen

kirjoittanut

kategoriassa

DNA aloitti torstaina ensimmäisenä palveluoperaattorina tv-palveluiden tarjoamisen kaikille katsojille ilmaiseksi DVB-H-verkossa. Tutustumisjakson jälkeen televisiolähetykset salataan ja palvelua pystyvät tilaamaan vain DNA:n matkapuhelinasiakkaat. Mobiili-tv-verkkoa operoi Digita. Verkko on avoin myös muille palveluntarjoajille.

Mobiili-tv-verkon alueella asuu yli kaksi miljoonaa suomalaista. YLE, MTV Media ja SBS Finland aloittivat säännölliset lähetykset mobiili-tv-verkossa torstaina.

– Digitan MobiiliTV-palvelu täydentää hyvin palveluvalikoimaamme. Uskomme mobiili-tv:n:n tuovan lisäarvoa asiakkaillemme, sillä kännykän käyttö monipuolistuu kaiken aikaa. Mobiili-tv-verkon tarjoama kuvanlaatu ja luotettavuus vastaavat kuluttajien odotuksia tv-palveluiden laadukkuudesta, joten kaupallisen toiminnan aloittaminen on mielekästä. Kun televisiopalvelut tarjotaan niille erityisesti rakennetun verkon kautta, 3G-verkon kapasiteetti on täysin käytettävissä muulle laadukkaalle mobiiliviestinnälle, toteaa kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen DNA Oy:stä.

– Vahvan palveluoperaattorin mukanaolo markkinan rakentamisessa on edellytys mobiili-tv:n onnistumiselle, myös täällä Suomessa. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että DNA lähtee rohkeasti liikkeelle ja kuluttajille tarjotaan laajeneva ja kiinnostava sisältökokonaisuus. Odotamme palveluiden laajenevan myös varsinaisiin maksu-tv-palveluihin, sanoo Business Manager Taina Kaasalainen Digitasta.

Palvelusta aletaan tutustumisjakson jälkeen periä kaapeliverkoista tuttua liittymämaksua, jolla avautuvat tutuimmat televisio- ja radiokanavat, kuten muun muassa YLEn, MTV3:n ja SBS:n tarjonta. Mobiili-tv-verkossa voidaan jakaa loppukäyttäjille myös lisämaksullisia tv-palveluita. Television katselu perustuu selkeään kuukausihinnoitteluun, eikä se kerrytä käyttäjälle tiedonsiirtoveloitusta.

Mediamonitori