Tradio laittaa kansanmusiikin soimaan

kirjoittanut

kategoriassa

Tradio-logoSuomi saa ensimmäistä kertaa kotimaiseen kansanmusiikkiin keskittyvän radiokanavan, kun Tradio toimii pääkaupunkiseudulla 12.-31. lokakuuta taajuudella 102,4 MHz sekä nettiradiona. Tradio on pilotti, josta saatavien kokemuksien perusteella käynnistyy mahdollisesti pidempiaikaisempi nettiradiotoiminta. Kanavan teknisestä toteutuksesta vastaa Laajasalon opisto.

Arkisin aamulla ja iltapäivällä asema lähettää suorana asiaohjelmia ja teemakonsertteja. Iltapäivisin teemakeskusteluja ja yleisökonsertteja lähetetään myös Helsingin kaupunginkirjaston Kirjasto 10:stä, jonka yleisökonsertit televisioidaan DINA-TV:llä. Tradion päätoimittajana toimii Hannu Tolvanen, musiikkivalinnoista vastaa musiikkipäällikkö Pekka Nissilä ja tuotantopäällikön tehtäviä hoitaa Esa Lötjönen.

Tradion ohjelmisto sisältää Maailman musiikin keskuksen ja Kansanmusiikki-instituutin tuottamat sarjat arkistojen aarteista sekä aineistojen kerääjien kokemuksista. Kansanmusiikin tutkijoillakin on oma ohjelmasarjansa. Öisin Tradio lähettää tauotonta kansanmusiikkiäänitekonserttia, jota kuullaan myös viikonloppuisin ohjelmauusintojen ohessa.

Mediamonitori

Suomi saa ensimmäistä kertaa kotimaiseen kansanmusiikkiin keskittyvän radiokanavan, kun Tradio toimii pääkaupunkiseudulla 12.-31. lokakuuta taajuudella

102,4 MHz sekä nettiradiona. Tradio on pilotti, josta saatavien kokemuksien perusteella käynnistyy mahdollisesti pidempiaikaisempi nettiradiotoiminta. Kanavan teknisestä toteutuksesta vastaa Laajasalon opisto.

Arkisin aamulla ja iltapäivällä asema lähettää suorana asiaohjelmia ja teemakonsertteja. Iltapäivisin teemakeskusteluja ja yleisökonsertteja lähetetään

myös Helsingin kaupunginkirjaston Kirjasto 10:stä, jonka yleisökonsertit televisioidaan DINA-TV:llä. Tradion päätoimittajana toimii Hannu Tolvanen,

musiikkivalinnoista vastaa musiikkipäällikkö Pekka Nissilä ja tuotantopäällikön tehtäviä joitaa Esa Lötjönen.

Tradion ohjelmisto sisältää Maailman musiikin keskuksen ja Kansanmusiikki-instituutin tuottamat sarjat arkistojen aarteista sekä aineistojen kerääjien

kokemuksista. Kansanmusiikin tutkijoillakin on oma ohjelmasarjansa. Öisin Tradio lähettää tauotonta kansanmusiikkiäänitekonserttia, jota kuullaan myös

viikonloppuisin ohjelmauusintojen ohessa.

Mediamonitori