Ennakkoluuloille huutia Rexin Maahanmuuttajaradiossa

kirjoittanut

kategoriassa

Paikallisradio Iskelmä Rex ja Pohjois-Karjalan TE–keskus toteuttavat Maahanmuuttajaradio-ohjelmakokeilun osana Itä-Suomi aktiivisen maahanmuuttopolitiikan pilottialueeksi –hanketta. Maahanmuuttajaradio käynnistyy Iskelmä Rexissä keskiviikkona 7. lokakuuta.

Ohjelman tavoitteena on välittää kantaväestölle tietoa maahanmuutosta ja maahanmuuttajista, ja täten hälventää vääriä tietoja ja ennakkoluuloja. Tämän uskotaan puolestaan lisäävän yhteisymmärrystä ja lähentävän eri kansanryhmiä toisiinsa Pohjois-Karjalassa. Samalla ohjelmasarja tarjoaa maahanmuuttajille väylän saada oma äänensä kuuluviin, mikä puolestaan tukee heidän kotoutumisprosessiaan, kerrotaan Iskelmä Rexin tiedotteessa.

Maahanmuuttajaradio on säännöllinen, viikoittainen ohjelmasarja, joka sisältää puhetta ja musiikkia, ja jonka toimittavat maahanmuuttajat itse kokeneen toimittajan ohjauksessa. Ohjelma lähetetään keskiviikkoisin kello 17.05 ja uusintana lauantaisin kello 9.05.

Ohjelmanteosta ja koulutuksesta kiinnostuneita on saatu runsaasti mukaan, ja he edustavat hyvin monipuolisesti eri kansallisuuksia ja ikäryhmiä. Koulutuksessa on ollut noin 20 maahanmuuttajaa, jotka ovat lähtöisin muun muassa Venäjältä, Irakista, Somaliasta, Espanjasta ja Kolumbiasta. Koulutus on työpajamuotoista eli hyvin käytännönläheistä ja henkilökohtaista ohjausta. Kouluttajana on toiminut vastaava toimittaja Seppo Mustonen, jolla on pitkä kokemus radiotyön perusteiden kouluttamisesta eri hankkeissa.

Mediamonitori