Iskelmä-tv:t yhdelle kanavalle

kirjoittanut

kategoriassa

Iskelmä-näköradiokanavat yhdistävät voimansa maanantaina 5. lokakuuta kello 12. Uusi ilmainen tv-kanava Iskelmä/Harju&Pöntinen näkyy tämän vuoden loppuun saakka kanavilla 51 ja 52 kanavanipussa C. Ensi vuoden alusta kanavapaikkana on 51. Ohjelmaa tulee ympäri vuorokauden. Kanavan näkyvyysalueella asuu 4,3 miljoonaa suomalaista.

Uuden tv-kanavan muodostavat Iskelmä-radiokanavaa pyörittävä SBS Finland Oy ja yrittäjäperhe Tarja ja Hannu Harjun omistama Etelä-Pohjanmaan Viestintä Oy. Uusi kanava lähettää Iskelmän radio-ohjelmaa tekstin ja kuvituksen höystämänä joka päivä kello 6-18. Loput ajasta ohjelmatuotannosta vastaa IskelmäTV Harju & Pöntinen.

– Lähdemme yhteistyöhön tosi mielellämme, sillä vaakakupin myönteisiä puolia on niin paljon enemmän verrattuna siihen, että lähetysaika kummallakin vähenee. Muun muassa näkyvyysalue laajenee, saamme mahdollisuuden kehittää palvelujamme monipuolisemmiksi, laajemmalla lähetyskaistalla voimme kehittää uudenlaisia ja erilaisia sovellutuksia tv-ruutuun. Yhdessä tehden kehitystyö on tehokkaampaa, kommentoi toimitusjohtaja Hannu Harju.

SBS Finlandille kahden iskelmämusiikkiin painottuvan kanavan yhdistyminen tuo lisää kapasiteettia ja mahdollisuuden tuoda Iskelmä-radiokanava niillekin alueille, joissa se ei kuulu ulalla. Lisäksi käyttöön otetaan katsojille lisäarvoa tuova sähköinen ohjelmaopas.

Iskelmä lähettää tv-kanavalla samaa lähetystä, joka kuuluu Iskelmä-radion nettilähetyksessä. IskelmäTV Harju & Pöntinen jatkaa nykyisen kaltaisella linjalla, jossa soitossa on SBS-Iskelmää laajempi musiikkivalikoima.

Iskelmä on lähettänyt tähän asti melko huonolla kuvan- ja äänenlaadulla kanavapaikalla 52. Harju & Pöntinen on näkynyt osassa Suomea kanavapaikalla 51.

Etelä-Pohjanmaan Viestintä Oy on yksi kolmesta Harjujen omistaman Kevyt Kanava -konsernin tytäryhtiöstä. Kevyt Kanavan ja sen yhtiöiden alla toimivat tv-kanavan lisäksi radiokanavat Iskelmä Pohjanmaa, Radio City Pohjanmaa, Iskelmätoive Oulu ja Iskelmä Oikea Asema.

Mediamonitori – Digita