Sotaharjoitusradio Kipinä singahtaa ilmaan ja nettiin

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Kipinä -logoPuolustusvoimien pääsotaharjoituksen radioasema Kipinä aloittaa lähetykset kolmellatoista taajuudella eri puolilla Suomea tämän viikon aikana. Juonnetut lähetykset alkavat ensi maanantaina kello 9 Niinisalossa sijaitsevasta studiosta. Radio Kipinä kuuluu Etelä- ja Lounais-Suomen lisäksi Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa, Etelä-Pohjanmaalla ja Kainuussa sekä nettilähetyksinä.

Radio Kipinä lähettää juonnettua ohjelmaa päivittäin kello 6-20, jonka jälkeen taajuudet valtaavat musiikki ja päivän ohjelmapalojen uusintakimara. Ohjelmanteossa on noin kymmenkunta reserviläistä, jotka tekevät radiota pääasiassa suorana lähetyksenä. Niinisalon päätoimipaikan ohella ohjelmavälähdyksiä tuotetaan liikutettavista toimituksista Taivalkoskelta, Upinniemestä ja Rissalasta.

Radio Kipinä alkaa kuulua jo loppuiviikon aikana tauottomalla musiikilla. Radion soittolistat on laadittu mahdollisimman monipuolisiksi, ja musiikkivalinnoissa huomioidaan myös harjoitukseen osallistuvat varusmiehet. Radio Kipinä on suunnattu kaikille harjoituksesta kiinnostuneille. Kanavan tarkoitus on paitsi viihdyttää sotaharjoitukseen osallistuvia, myös tiedottaa siviilejä harjoituksen etenemisestä.

Radio Kipinälle on voinut lähettää postia 1. kesäkuuta alkaen osoitteeseen maanvyory.kipina(a)mil.fi. Harjoituksen alettua asemalle voi soittaa suoraan studioon.

Myös Saaristomerellä aloittaa musiikkia ja sotilastiedotteita lähettävä sotaharjoitusradio. Asema toimii Länsi-Turunmaalla taajuudella 95,6 MHz.

Puolustusvoimien pääsotaharjoitus MAANVYÖRY09 järjestetään 8.-17.6.2009 maa- meri- ja ilmavoimien yhteisenä harjoituksena. Harjoitukseen osallistuu enimmillään yli 18 000 sotilasta kaikista puolustushaaroista ja se on yksi suurimmista harjoituksista Euroopassa vuosiin.

Mediamonitori