YLE Puhe uudelle taajuudelle ja lähetyspaikalle Lahdessa

kirjoittanut

kategoriassa

YLE Puhe -logoYleisradio puheradiokanava YLE Puheen taajuus ja lähetyspaikka vaihtuvat Lahdessa tiistaina 26. toukokuuta. Uusi voimakkaampi lähetin otetaan käyttöön Digitan asemalla Tiirismaalla kello 15 taajuudella 90,5 MHz. Tähän asti YLE Puhe on lähettänyt Lahden Radiomäellä museoradio Mastolta perityllä pienitehoisella lähettimellä taajuudella 90,3 MHz.

YLE Puheen kuuluvuus paranee Päijät-Hämeessä muutoksen myötä merkittävästi. Kanava arvelee tavoittavansa kymmeniätuhansia uusia asiakkaita. Kuuluvuus paranee vielä lisää, kun Viestintävirasto saa taajuuden koordinoinnin valmiiksi.

– Lähetysteho on aluksi 1 kW, mutta taajuuden lopullinen koordinointi valmistunee kesäkuussa. Tuolloin tehoksi tulee 2,5 kilowattia. Uusi taajuus parantaa YLE Puheen kuuluvuutta erityisesti Lahden ja Jyväskylän välillä nelostiellä, kertoo Digitan asiakasvastaava Hannu Hannula Mediamonitorille.

YLE Puheen ULA-lähetysten ulottuvilla on muutoksen jälkeen yli 90 prosenttia mannersuomalaisista. Lisäksi kanavaa voi kuunnella internetissä sekä digiboksien tai -televisioiden kautta. YLE Puheella oli huhtikuussa kansallisen radionkuuntelututkimuksen (KRT) mittauksessa 266 000 viikkokuuntelijaa.

Digitan Lahden Tiirismaan radio- ja tv-aseman masto tammikuussa 2007 Vesijärven satamasta kuvattuna.

Digitan Lahden radio- ja tv-aseman masto tammikuussa 2007 Vesijärven satamasta kuvattuna (Kuva: Otto Metsähukala).

Mediamonitori