Radio ELVI tulee taas

kirjoittanut

kategoriassa

Elokuva- ja videoyhdistys Kainuun ELVI ry:n leiriradio kajahtaa eetteriin perjantaina taajuudella 90,0 MHz. Radio ELVI on nuorten viestintäleirin oma paikallisradio, joka on toiminut aina ensimmäisestä leiristä lähtien vuodesta 1991. Lähetykset alkavat 29. toukokuuta ja päättyvät perjantaina 5. kesäkuuta kello 16. Ohjelmat lähetetään kilowatin teholla Vuokarin radio- ja tv-mastosta.

Paltamon Mieslahdella toimiva Radio ELVI lähettää ohjelmaa ja musiikkia ympäri vuorokauden. Asema pyrkii soittamaan 90-prosenttisesti suomalaista musiikkia laidasta laitaan. Ohjelmanteosta vastaavat nuoret leiriläiset ja heidän ohjaajansa.

Radioryhmän ohjaajat avaavat lähetykset joka päivä kello kahdeksan. Ryhmäläisten tekemää ohjattua ohjelmaa kuullaan kello kahdestatoista alkaen kello kuuteentoista asti, tämän jälkeen studio on kaikille vapaa. Puolenyön jälkeen ensimmäiset kaksi tuntia on varattu leirin ohjaajien käyttöön. Tuttuun tapaan radioryhmän ohjaajat tarjoavat ensimmäisen tunnin täyttä viihdettä.

Radio ELVI:in voi ottaa yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostitse osoitteeseen radioelvi (ät) kainuunelvi.fi. Yhteydenoton aiheena voi olla kesäterveisten lähettäminen tai vaikka oma levytoivomus. Asema kaipaa myös radioharrastajien kuunteluraportteja (kuvassa viime vuoden QSL-kortti).

 

ELVI-QSL-kortti

 

Leiriradio kuuluu laajalla alueella Kainuussa. Vaakapolarisoitu lähetysantenni on 485 metrin korkeudella merenpinnasta. Ohjelmansiirrossa asemalla on käytössä 300 megahertsin taajuudella operoiva UHF-linkki.

ELVI:n vaietessa taajuudella aloittaa Puolustusvoimien sotaharjoitusradio.

Mediamonitori