Ylen lähetyksiä mobiilitelevisioon

kirjoittanut

kategoriassa

Digita-logoYleisradio ja mobiilitelevisioverkkoa hallinnoiva Digita Oy ovat sopineet, että Yleisradion suosituimmat radio- ja televisiokanavat alkavat näkyä myös mobiilitelevisioverkossa keskiviikkona 13. toukokuuta alkaen. Mobiili-TV:ssä näkyvät Ylen televisiokanavista YLE TV1:n ja YLE TV2:n kotimaiset sisällöt. Radiokanavista kuuluvat YleX ja YLE Radio 1 toistaiseksi heinäkuun loppuun saakka.

Ylen ohjelmien mukaantulolla pyritään lisäämään mobiili-TV:n käyttäjien mielenkiintoa tänään käynnistynyttä kuluttajakyselyä kohtaan. Kansainvälisiä käyttäjätutkimuksia on tehty useita, ja nyt vastaavaa tietoa kerätään myös Suomen osalta. Kysely on julkaistu Internetissä www.mobiilitv.fi-sivulla.

Nyt tehtävä kuluttajien käyttökokemuksia kartoittava kysely tukee Liikenne- ja viestintäministeriön asettaman työryhmän selvitystä. Työryhmä arvioi mobiilitelevision kehitysmahdollisuuksia ja sen on määrä saada työnsä valmiiksi heinäkuun 2009 loppuun mennessä.

– Nyt on oiva tilaisuus aloittaa lähetykset koemielessä ja tukea samalla mobiili-TV:n käynnistymistä pohtivan työryhmän työtä. Olemme valmiita jatkamaan lähetyksiä heinäkuun jälkeenkin, kunhan palveluoperaattorien kanssa päästään sopimukseen, kertoo johtaja Olli-Pekka Heinonen Yleisradiosta.

Ylen kanavat näkyvät kuluttajille toistaiseksi maksutta. Lisäksi siellä näkyvät maksutta jo entuudestaan kaksi tv-kanavaa eli MTV3 ja The Voice sekä kolme kuvaradiokanavaa eli Iskelmä, Radio Nova ja The Voice. Parhaillaan käydään neuvotteluja teleoperaattorien kanssa toiminnan kaupallistamisesta, jolloin palveluun on tulossa liittymämaksu.

Yli kaksi miljoonaa suomalaista voi jo katsoa mobiili-TV-lähetyksiä. Verkko kattaa pääkaupunkiseudun kehyskuntineen sekä laajasti Tampereen, Oulun sekä Turun ja Salon seudun.

Mediamonitori