HDTV-verkkoluvilla neljä hakijaa

kirjoittanut

kategoriassa

LVM-logoTeräväpiirtotelevision maanpäällisiä verkkotoimilupia hakivat Vaasan Läänin Puhelimen Anvia, Digita Oy, DNA Oy sekä Telemast Nordic Oy. Jaossa on kaksi koelähetyksiin tarkoitettua toimilupaa VHF-taajuusalueella kanavanipuissa HD1 ja HD2. Vuoden 2016 loppuun asti voimassa olevien lupien saajat päätetään todennäköisesti alkukesällä.

– On hyvä, että useampi toimija haluaa taantumasta huolimatta lähteä kehittämään suomalaisia televisiomarkkinoita. En kuitenkaan vielä ota hakemuksiin mitään kantaa, koska haluan ensin perehtyä niihin, viestintäministeri Suvi Lindén toteaa.

Toimilupien tarkoituksena on edistää palvelujen tarjontaa ja käyttöä viestintäverkoissa sekä lisätä kilpailua maanpäällisten televisioverkkojen tarjonnassa. Liikenne- ja viestintäministeriö korostaa tiedotteessaan, ettei teräväpiirtokokeilu vaikuta nykyisten digilähetysten näkyvyyteen eikä vastaanottimiin.

Mediamonitori – LVM