YLE lykkää tilaäänen käyttöönottoa

kirjoittanut

kategoriassa

YLE-logoTekniset ongelmat viivästyttävät tilaäänen käyttöönottoa TV2:ssa ja YLE Teemalla. 5.1-tilaäänilähetysten piti alkaa maanantaina 2. helmikuuta, mutta niiden aloittamista siirretään tulevaisuuteen. Lähetykset alkavat vasta, kun ongelmat on ratkaistu. Tilaääntä eli kotiteatterilaitteisiin soveltuvaa monikanavaääntä kokeiltiin lauantaina euroviisufinaalissa.

Lauantaisessa finaalilähetyksessä osa vastaanottimista valitsi tilaäänen, joka vaati aina kytkennän kotiteatterilaitteisiin. Mikäli kytkentää ei tehty, lähetyksen ääni ei kuulunut lainkaan. Ongelmat johtuivat laitteiden virheellisestä toiminnasta ja tilaäänen teknisistä asetuksista.

Kuudesta kaiuttimesta kuunneltava tilaääni toistaa lähetysten äänimaiseman samanlaisena kuin esimerkiksi konserttisalissa.

Mediamonitori – YLE