Sävelradio soi jo netissä

kirjoittanut

kategoriassa

Sävelradio-logoHuippusuosittu Sävelradio on tehnyt paluun yli kahden vuoden tauon jälkeen. ULA-taajuuksilla loppuvuoteen 2006 asti kuulunut Sävelradio lähettää ohjelmaa ympäri vuorokauden netissä tästä viikonlopusta alkaen. Sävelradio suuntaa musiikkivalintansa kuuntelijoille, jotka kokevat 1950-70-lukujen musiikin omakseen. Radion kautta lähetetään lisäksi MTV3:n uuden Studio55:n puheohjelmia.

Radio Novan yhteydessä toimiva Sävelradio lähettää joka arkipäivä kello 9.45-10.30 Studio55:n suoran keskusteluohjelman, jonka juontajina häärivät Markku Veijalainen ja Pirjo Haapoja. Sävelradiossa kuullaan lisäksi Veijalaisen tuottaman The Beatles -ohjelmasarjan uusintoja. Studio55:n rekisteröityneiden käyttäjien äänestämä toivelista lähetetään lauantaisin kello 14-15.

Sävelradio tarjoaa kuuntelijoille helmikuun alusta alkaen sekä puhekanavan Studio55:n ohjelmille että musiikkikanavan. Lisäksi kanavalle tulee erilaisia on demand -palveluja, lupaa Radio Novan ohjelmajohtaja Hermanni Seppälä. Radiota voi kuunnella myös ilman rekisteröitymistä Studio55:een, eikä kuuntelijamäärää ole rajoitettu puhekanavalla.

– Seuraamme tilannetta ja katsomme, paljonko kapasiteettia tarvitaan musiikkipuolella, Seppälä täsmentää.

MTV ei saanut toimilupaa Sävelradion jatkamiselle vuoden 2006 lupakierroksella, minkä seurauksena loppuvaiheessa jopa 600 000 viikkokuuntelijaa tavoittanut suosikkikanava joutui lopettamaan. Seppälän mukaan Sävelradion soittolistaa on jonkin verran tarkennettu pudottamalla pois uudempaa musiikkia.

– Näkemykseni mukaan Suomessa on melko monipuolinen radiotarjonta, mutta meidän tarjoamamme oldies-formaatti puuttuu, Seppälä arvelee.

Toistaiseksi Sävelradio kuuluu vain nettiradiona. Uusien toimilupien jakokierros on parin vuoden kuluessa.

Mediamonitori