Tilaääni käyttöön TV2:ssa ja Teemalla

kirjoittanut

kategoriassa

YLE-logoYLE TV2 ja YLE Teema ottavat käyttöön tilaäänen eli 5.1-äänen 2. helmikuuta. Ensimmäinen tilaäänikokeilu on TV2:n Suomen Euroviisufinaali ensi lauantaina. Seuraava tilaäänilähetys on YLE Teeman tv-sovitus Kansallisteatterin Tuntemattomasta Sotilaasta lauantaina 7. helmikuuta. Tilaäänilähetyksiä lähetetään jatkossa aina mahdollisuuksien mukaan.

5.1-äänijärjestelmä luo tilavaikutelman, jossa kuuden kaiuttimen kautta kuunneltavat äänet toistuvat kuten konserttisaleissa. Tilaäänilähetysten vastaanottaminen edellyttää digivastaanotinta, jossa on tuki tilaäänisignaalille. Suurin osa tällä hetkellä markkinoilla olevista digivastaanottimista pystyy poimimaan lähetyksestä 5.1 -signaalin. Tämän lisäksi tarvitaan esimerkiksi kotiteatterilaitteisto ja kaiuttimet.

Tilaäänilähetyksen päälläolosta ilmoitetaan television ohjelmatiedoissa ja digivastaanottimen sähköisessä ohjelmaoppaassa.

Mediamonitori – YLE