HS: TV-luvat hakuun tällä viikolla

kirjoittanut

kategoriassa

LVM-logoLiikenne- ja viestintäministeriö julistaa tällä viikolla haettavaksi kaksi toimilupaa kaupallisille tv-kanaville. Luvat on tarkoitus jakaa kevään aikana. Asiasta kirjoittavan Helsingin Sanomien mukaan uudet kanavat saattavat aloittaa lähetykset jo ensi syksynä. Uusille luville raivattiin tilaa kanavanipusta E, jossa lähetti aiemmin Ruotsin televisio-ohjelmia välittävä SVT Europa. YLE siirsi SVT Europan kanavanippuun A.

Toimiluvista ovat kiinnostuneita ainakin MTV, Nelonen ja TV Viiden taustayhtiö ProSiebenSat.1. MTV:n tavoite on saavuttaa toimilupa naisille suunnatulle MTV3 AVA -kanavalle. Nelonen mielii lupaa lifestyle-kanava Liville.

Täysin uuden kanavanippu F:n toimiluvat julistettaneen haettaviksi lähiaikoina. Tähän nippuun tulevien ohjelmistolupien kohtalo saattaa ratketa jo ensi vuonna.

Mediamonitori