American Top 40 The Voice Radiolle

kirjoittanut

kategoriassa

The Voice -logoSuomen The Voice Radio aloitti sunnuntaina 25. tammikuuta lähettämään USA:ssa jo 1970-luvulla alkanutta listaohjelmaa American Top 40. Ohjelma listaa USA:n soitetuimmat ja kuumimmat hitit American Idol -ohjelmasta tutun juontaja Ryan Seacrestin voimin. Listaa lähettää ympäri maailmaa yli 400 radioasemaa.

American Top 40 koostetaan yli 1800:n eri radiokanavan soittolistoista USA:sta ja Kanadasta. Mukana joukossa on 25:llä erilaisella musiikkiformaatilla toimivia asemia. Listaohjelmassa käsitellään musiikin lisäksi viihdettä, kiertueita, leffoja ja pelejä. Seacrestin vieraana käy joka viikko kuuluisia vieraita, kuten Madonna, Jamie Foxx, Lindsay Lohan tai Kelly Clarkson.

Vuodesta 2004 American Top 40 -ohjelmaa juontanut Ryan Seacrest aloitti radiouransa 16-vuotiaana paikallisradiossa Atlantassa. Nykyisin hän juontaa listaohjelman lisäksi Los Angelesin suosituinta aamushowta KIIS-FM:llä.

Suomessa American Top 40 -listaohjelmaa on aiemmin kuultu 90-luvulla, jolloin useat paikallisradiokanavat lähettivät ohjelmaa. American Top 40 kuullaan The Voicella sunnuntaisin kello 18 alkaen.

Mediamonitori