Radio Sputnik Mikkeliin tilapäisluvalla

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Sputnik -logoRadio Sputnik ja Mikkelin seudun elinkeinoyhtiö Miset Oy ovat sopineet yhteistyösopimuksen, jolla Radio Sputnikin ohjelmien lähettäminen Mikkelin seudulla alkaa 15. joulukuuta taajuudella 104,1 MHz. Sopimus sisältää alkuvaiheessa Sputnikin venäjänkielisten lähetysten kuuluvuuden Mikkelin seudulla kolmen kuukauden ajan. Kuuluvuusalue on noin 100 kilometriä Mikkelin kaupunkialueen ympärillä.

Sopimukseen sisältyy Mikkelin seudun matkailuyritysten, elinkeinoelämän, kaupunkien ja tapahtumien mainonta radiossa. Samoin yhteistyö kattaa toimituksellista työtä radioon.

– Sopimus mahdollistaa Mikkelin seudulle yhden tärkeän palvelumuodon venäläisille matkailijoille. Samalla olemme saaneet merkittävän yhteistyökumppanin Radio Sputnikista välittämään palvelutarjonnastamme tietoa heidän koko kuuluvuusalueelle, sanoo Miset Oy:n toimitusjohtaja Kyösti Ylijoki.

Lähetyssopimus on tarkoitus saada jatkuvaksi. Tällä hetkellä Viestintävirasto myöntää kerrallaan vain kolmen kuukauden pituisen lähetysjakson.

– Mikkelin seutu nousee yhteistyösopimuksella yhdeksi merkittävistä matkailualueista, joilla on saatavissa radiokanava venäjän kielellä. Nyt lähetykset ulottuvat Helsingin, Kotkan ja Lappeenrannan lisäksi Pohjois-Suomen hiihtokeskuksiin, sanoo Radio Sputnikin toimitusjohtaja Tommi Hämäläinen.

– Sopimus luo merkittävän pohjan Mikkelin seudun elinkeinoelämälle tuoda omia palveluitaan, historiaa, nähtävyyksiä ja tapahtumia esille venäläisille, lisää Ylijoki.

Myös Keski-Suomen kaupunkien matkailuväki ja päättäjät ovat ilmaisseet kiinnostuksensa yhteistyöstä venäjänkielisen radion kanssa. Hämäläinen kertoo, että Jyväskylässä ja Savonlinnassa ollaan valmiita tekemään pidempiaikaista yhteistyötä, kuin kolme kuukautta kerrallaan voimassa oleva lupa mahdollistaa.

– Meitä kiinnostaa pysyvien lupien saaminen Suomen suurimpiin kaupunkeihin. Monet kaupungit ovatkin olleet tukemassa pyrkimyksiämme laajentaa lähetysverkkoamme. Toistaiseksi toimiluvista päättävät viranomaiset eivät ole meille uusia pidempiaikaisia lupia myöntäneet, kommentoi Hämäläinen.

Radio Sputnik kuuluu maanantaista alkaen myös Kainuussa (90,0 MHz), Koillismaalla (97,1 MHz)ja Rovaniemen ympäristössä (99,0 MHz). Toimilupa on voimassa maaliskuun puoliväliin asti.

Mediamonitori