Juontajat valtaavat Zoom FM:n studion viikoksi

kirjoittanut

kategoriassa

Syksyn aikana Turun radiotaivaalle monipuolista musiikkia ja uusia toimittajakykyjä välittänyt Zoom FM laventaa sisältöään. Ensi viikon aikana Zoomin taajuudella 93,4 MHz kuullaan toimitettua sisältöä viikon kaikkina päivinä. Lisäksi perjantaina ja lauantaina 12.–13.12.2008 eetterin valtaa yöradio kello 22–02.

Paikallisuuteen ja nuorisotrendeihin nojaavan Zoomin juontajina on syksyn viikonlopuissa toiminut Diakin Turun toimipaikan viestinnän koulutusohjelman opiskelijoita. Viikolla 50 radiostudion valtaa uusi ryhmä innokkaita radiontekijöitä Diakista.

– Ensi viikolla Zoomia pyörittää kokonainen toimituskunta, ja Diakin kurssin puitteissa on pystytty luomaan tuotettua sisältöä ohjelmavirtaan. Aiemmin viikonlopuissa on ollut juontajapari, mutta nyt painopiste on musiikin lisäksi toimitetulla sisällöllä, sanoo Zoom FM:n toiminnassa mukana oleva medianomiopiskelija Markku Liukkonen.

– Viikon aikana luvassa on juttuja nuoria kiinnostavista aiheista laidasta laitaan. Tarjolla on musiikin erikoisohjelmia hiphopista heviin, mangaa ja jouluteemaa hieman uudella otteella. Interaktiivisessa yöradiossa kokeillaan yhtä radion jo unohdettua keinoa, jatkaa tuottajana ensi viikon häärivä Liukkonen.

Medianomiopiskelija Antti Klimoff on vastannut syksyn ajan Zoomin musiikkivalinnoista ja on kanavan kiitellyn, valtavirrasta poikkeavan musiikkiprofiilin takana.

– Haluamme herätellä soittolistoihin turtuneita ihmisiä, että hyvää musiikkia löytyy vielä. Indie-painotteinen musiikkivalikoimamme rakentuu uutuuksista unohdettuihin suuruuksiin. Ylituotetuimmat listahitit karsiutuvat meillä pois, ja olemme soittaneet biisejä, joita radiosoitossa ei ole kuultu ehkä koskaan, Klimoff kertoo.

Viikon 50 jälkeen Zoom FM on äänessä jälleen viikonloppuisin ensi kesään saakka taajuudella 93,4 MHz. Viikonlopun juontojen lisäksi kanavalla soi päivittäin monipuolinen musiikkivalikoima. Ohjelmaa lähetetään Radio Auran Aaltojen tiloista Turun keskustasta.

Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) Turun toimipaikka kouluttaa journalismin osaajia etenkin sähköisen viestinnän palvelukseen.

Mediamonitori