SuomiTV jatkaa koelähetyksiä

kirjoittanut

kategoriassa

SuomiTV-logoVäliaikaisella toimiluvalla toimiva SuomiTV on aloittanut koelähetykset uudelleen torstaina. Kanava näkyy antennivälitteisesti kanavapaikalla 99 kanavanipussa E. Lisäksi kanavaa välitetään joihinkin kaapeliverkkoihin. Ohjelmalähetyksiä on kolmen viikon ajan tiistaista sunnuntaihin. SuomiTV on jättämässä lupahakemuksen liikenne- ja viestintäministeriöön tavoitteenaan pysyvä toimilupa.


SuomiTV lähettää uutisia, harrasteohjelmia, lastenohjelmia, viihdesarjoja, ajankohtaisohjelmia ja elokuvia. Uutiset ja osan ajankohtaisohjelmista SuomiTV tuottaa itse. Loput ohjelmista kanava hankkii muualta. Aikuisille suunnatuista sarjoista suurin osa on ulkomaisia, lastenohjelmistosta valtaosa on kotimaista.

SuomiTV toimi elo-syyskuussa nimellä STV Suomi. Alkusyksyn jälkeen kanavan nimeä terävöitettiin ja kanavagrafiikkaa uusittiin. Samalla nettisivuille loihdittiin uusi ilme. Uutta on nettisivuille lisättävät koosteet uutislähetyksistä. Syksyllä STV Suomi lähetti STT:n ääniuutisia tekstiruudulla höystettynä. Joulukuussa uutislähetykset juontaa uutisankkuri.

– Tavoittelemme pysyvää lupaa, joten virtaviivaistimme kanavamme ilmettä. Toivottavasti ensi vuonna pääsemme toimimaan pysyvällä toimiluvalla, Kertoo Kimmo Kestilä SuomiTV:stä.

Kanavan kaapelinäkyvyys vaihtelee alueittain. Kestilän mukaan kaapelioperaattorit voivat itse valita, välittävätkö ne tilapäisiä tv-kanavia. SuomiTV:n katsojien toivomusten mukaisesti osa kaapeliverkoista lähettää kanavan ohjelmia.

Mediamonitori