Kilpailuvirastolta ehtoja Canal+ -kaupalle

kirjoittanut

kategoriassa

Canal+ -logoRuotsalaiseen Bonnier-mediakonserniin kuuluva televisioyhtiö TV4 saa hankkia määräysvallan maksullisia tv-kanavia tarjoavasta C More Group AB:stä. Kilpailuvirasto hyväksyi kaupan torstaina. Suomessa Bonnier-konserniin kuuluu muun muassa MTV Oy, joka tarjoaa yleisölle sekä vapaasti vastaanotettavia että maksullisia kanavia. C More Group omistaa Canal+:n.

Kaupan ansiosta Suomeen syntyy merkittävä keskittymä, joka hallitsee suurinta osaa maksullisen televisiotoiminnan tärkeistä lähetysoikeuksista kuten urheilusta. Kilpailun turvaamiseksi Kilpailuvirasto edellyttää, että uusi keskittymä sitoutuu myymään kilpailijoilleen oman osuutensa maksu-tv-palveluiden jääkiekon SM-liigan lähetysoikeuksista.

Hukala.net – YLE, Kilpailuvirasto