Megan taajuus vaihtui Raahessa

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Mega -logoSBS Finlandin omistaman Radio Megan taajuus Raahessa on vaihtunut. Uusi taajuus on 100,7 MHz. Tehoa on 200 wattia. Radio Megan aiempi Raahen taajuus 90,8 MHz häiriintyi viereisellä taajuudella olevasta pienitehoisesta lähettimestä, joka toimii Rautaruukin tehdasalueella. Uusi taajuus on kansainvälisessä koordinoinnissa, joten se saattaa vielä vaihtua kertaalleen.

Viestintävirasto myönsi Radio Megalle epähuomiossa käyttökelvottoman taajuuden aiemmin syksyllä. Mega käynnisti alilähettimen Raahessa lokakuun lopussa. Rautaruukki Oyj sai pitää lähetintaajuutensa, koska Viestintävirasto oli myöntänyt yhtiölle luvan ennen Radio Megaa. Rautaruukilla on tehdasalueellaan kuusi 45 watin tehoista lähetintä, joilla parannetaan radiovastaanottoa tehdasrakennusten sisällä. Yksi taajuuksista on 90,9 MHz. Siinä lähetetään YleX:n ohjelmaa.

SBS Finland vaihtaa lähiviikkoina myös Iskelmän lähetinpaikkaa Pirkanmaalla. Virroilla taajuudella 99,0 MHz toimiva lähetin suljetaan ja uusi lähetin aloittaa samalla taajuudella Ikaalisissa. Siirto liittyy toimilupa-aluemuutokseen, joka hyväksyttiin valtioneuvostossa kesällä.

Hukala.net