NRJ testaa alkoholin vaikutuksia torstain lähetyksissään

kirjoittanut

kategoriassa

NRJ-logoHittiradioasema Radio NRJ:n päiväjuontaja Mikko Suursalmi kokeilee torstaina 16. lokakuuta suorassa radiolähetyksessä, miten alkoholi vaikuttaa suoritus- ja ajokykyyn. Hän nauttii aamukuudesta iltakuuteen 0,33 litran tölkillisen olutta puolen tunnin välein, ja juomisen vaikutuksia testataan säännöllisesti. Suursalmi vierailee muiden juontajien lähetyksissä eikä ole itse juontovastuussa.

NRJ:n mukaan testiä ei tehdä ihannoiden alkoholin humaltavaa vaikutusta, vaan pyritään selvittämään, kuinka paljon alkoholi heikentää ihmisen suorituskykyä. Suursalmi tekee kerran tunnissa mm. verbaalisia ja matemaattisia tehtäviä. Lisäksi testataan humalan vaikutusta ajokykyyn vertaamalla Suursalmen saavuttamia kierrosaikoja polkimet ja ratin sisältävän pelikonsolin autopelissä.

– Luin viime kesänä erään nokkelan nuoren miehen nettiblogia. Kundi oli päättänyt testata pystyykö hän nauttimaan 24 tölkkiä olutta 12 tunnissa. Kyseinen blogi aiheutti lukijoissaan mielenkiintoisia reaktioita ja aiheutti satojen viestien tulvan. Päätin tehdä saman modifioidusti ja suorassa radiolähetyksessä, Mikko Suursalmi toteaa.

Alkoholin määrää veressä mitataan testin aikana virallisella alkometrillä. Kokeilun etenemisestä pidetään myös blogia radioaseman verkkosivuilla osoitteessa www.nrj.fi.

Hukala.net