STV Suomi lopetti koelähetykset

kirjoittanut

kategoriassa

Maanpäällisessä digiverkossa kanavapaikalla 99 näkynyt kotimainen STV Suomi lopetti koelähetykset keskiviikkona. STV lähetti uutisia, dokumentteja, lastenohjelmia ja viihdettä elokuun puolivälistä alkaen. Koko perheelle suunnattu kanava siirtyi tauolle, vaikka sen toimilupa olisi ollut voimassa marraskuun puoliväliin asti. STV:n tarkoituksena on hakea pysyvää lupaa.

Toimitusjohtaja Hannu Haukka STV Suomen taustayhtiö Family Channel Oy:stä kertoo, että kanava täytti tavoitteensa osoittamalla lupaviranomaisille kykenevänsä ohjelmatoimintaan. Haukan tietojen mukaan valtioneuvosto asettaa haettavaksi 1-2 digi-tv-toimilupaa vielä tämän syksyn aikana.

– Osoitimme kuuden viikon aikana pystyvämme ohjelmatoimintaan. Toisaalta rahoituksemme oli tiukka, emmekä sen takia halunneet jatkaa lähetyksiä, vaikka lupa jatkuikin. Jos saamme lisärahoitusta, voimme käynnistää lähetykset uudelleen, Haukka kommentoi.

Katsojilta on Haukan mukaan tullut runsaasti myönteistä palautetta. Erityisesti valtakunnan ykköskanavista poikkeavat uutiset saivat kiitosta katsojilta. Muutenkin Haukka on tyytyväinen kanavan saamaan palautteeseen.

– Olemme tarkoituksella toteuttaneet niukkaa tiedotuslinjaa. Tavoitteenamme on tiedottaa paremmin, jos lupa tulee. Joka tapauksessa hyvä katsojapalaute rohkaisee meitä jatkamaan toimintaamme, Haukka mainitsee.

Liikenne- ja viestintäministeriön neuvotteleva virkamies Elina Normo ei vielä osaa arvioida, milloin uusia ohjelmistolupia myönnetään. Normon mukaan kapasiteettia on vapaana viime vuonna perustetussa kanavanipussa E, jossa myös STV Suomi lähetti.

– Kanavanipussa on tilaa kahdelle tv-kanavalle, koska sinne alun perin suunniteltu SVT Europa siirtyi YLE:n nippuun A. Kaikki verkko- ja ohjelmistoluvat päättyvät vuonna 2010, joten ministeriössä on valmisteilla uusien lupien hakuprosessi. Tällä hetkellä yhtään lupaa ei ole julistettu haettavaksi, Normo painottaa.

Hukala.net