Toivontuottajien nettiradiot aloittavat jouluna

kirjoittanut

kategoriassa

Helsingin, Espoon ja Vantaan evankelis-luterilaisten seurakuntien sähköisen viestinnän toimitus Toivontuottajat avaa kolme gospel-henkistä nettiradiota joulukuussa. Tapaninpäivän jälkeisenä yönä aloittavat nettikanavat soittavat musiikkia ilman juontoja tai puheohjelmia. Kanavista yksi, Radio Toivo, jatkaa tapaninpäivänä loppuvan Jouluradion taajuuksilla loppiaiseen asti.

Radio Toivo soittaa pelkästään suomalaista musiikkia. Se soittaa lauluja kaipuusta, toivosta ja täyttymyksestä. Toivo yhdistelee maallisia ja hengellisiä asioita luontevasti. Kanava on vastaus siihen kysyntään, jota Tilkkutäkki- ja virsilevyjen suosio on aiheuttanut, kertoo Toivontuottajat tiedotteessaan. Kanavan musiikkipäällikkönä toimii Mikko Huotari.

Afroamerikkalaiseen souliin, funkyyn ja gospeliin keskittyvä Higher Ground tuo nettikuuntelijoille tukun takavuosien tuttuja soul-tähtiä ja uusia suosikkeja. Stevie Wonder, Earth, Wind & Fire ja Aretha Franklin saavat soittolistalle seurakseen uudet tähdet kuten Jamiroquain ja Alicia Keysin. Musiikkivalinnoista vastaa Vellu Salminen.

Toivontuottajien kolmas musiikkikanava Radio Lux soittaa kaunista kirkkomusiikkia ja tarjoaa tilaa syville tunteille. Radio soittaa virsiä ja virsisovituksia sekä kuoro- ja urkumusiikkia. Kanava seuraa kirkkovuotta juhlapyhien osalta. Musiikit valitsee Tomi Vekki.

Jokaista uutta nettiradiota voi alkuvaiheessa kuunnella enintään 199 kuuntelijaa. Kapasiteettia nostetaan kysynnän mukaan. Lisäksi kanaville saatetaan hakea tilapäisiä paikallisradiolupia.

Toivontuottajien tunnetuin tuote Jouluradio aloittaa ensimmäisenä adventtina ula-taajuuksilla pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa, Oulussa, Seinäjoella ja Rovaniemellä. Lähetykset kuuluvat myös netissä. Toivontuottajat hakee Kirkon Mediasäätiöltä rahoitusta kanavan lähettämiseksi digi-tv-verkossa.

Hukala.net