Outokummun radio-ohjelmat Oi fm:lle

kirjoittanut

kategoriassa

Oi fm -logoPohjois-Karjalan Ammattiopisto Outokummun radiotyön opiskelijat aloittavat ohjelmien tekemisen joensuulaisen nuorisokulttuuriradio Oi fm:n taajuudelle. Lähetykset alkavat syksyn aikana, kun netin kautta välittyvä ohjelmasiirto on saatu kuntoon. Tähän asti outokumpulaisopiskelijoiden ohjelmat ovat kuuluneet Radio Kuparin kautta. Radio Kupari on joensuulaisen Iskelmä Rexin paikallisasema, joka on lähettänyt omaa ohjelmaa muutamia tunteja viikossa.

Siirtyminen uudelle taajuudelle johtuu radiotyön opettaja Tero Kettusen mukaan monesta tekijästä. Radiotyötä opiskelevat saavat suuremman yleisön Oi fm:llä kuin pienitehoisella Radio Kuparilla. Tämä lisää ohjelmantekijöiden motivaatiota ja panostusta laatuun. Toisaalta ammattiopiston muuttaminen uusiin tiloihin noin vuosi sitten katkaisi ohjelmansiirron Radio Kuparin lähettimelle. Kuparin taajuudelta on kuultu viime aikoina pelkästään Iskelmä Rexin ohjelmaa. Outokumpulaisten lähetykset ovat kuuluneet ainoastaan nettiradiosta.

– Opetusradio menee hyvin Oi fm:n kautta, koska asema kuuluu myös Outokummussa, Kettunen kommentoi.

Toimitusjohtaja Seppo Mustonen Iskelmä Rexistä ja Oi fm:stä kertoo, että nykyisten toimilupaehtojen mukaan Radio Kuparin pyörittäminen olisi ollut vaikeaa. Lupa sallii omaa ohjelmaa vain kaksi tuntia päivässä, mutta opiskelijat olisivat tarvinneet pidempiä lähetysjaksoja. Radio Kuparin taajuus 101,7 MHz välittää jatkossa pelkästään Iskelmän ohjelmaa.

Viime vuoden alussa aloittanut Oi fm kuuluu Joensuun seudulla taajuudella 101,5 MHz.

Hukala.net