Zoom FM:ltä musiikkia turkulaisnuorten viikonloppuun

kirjoittanut

kategoriassa

Uusi turkulainen viikonloppuradio Zoom FM aloittaa lähetykset 3. lokakuuta kello 15. Turun Paikallisradio Oy:n uusin kanava suuntaa musiikkipitoiset ohjelmansa 15 – 30-vuotiaille nuorille. Ohjelmantekijät ovat turkulaisia media-alan opiskelijoita. Lähetykset kuuluvat noin 10 kilometrin säteellä Turun keskustasta taajuudella 93,4 MHz.

Zoom FM:llä on tekninen toimilupa, joten lähetystehoa on ainoastaan 50 wattia. Lähetysantenni sijaitsee Turun Paikallisradio Oy:n toimitalon katolla Turun keskustassa. Ohjelmaa tekevät pääasiassa Diakonia-ammattikorkeakoulun Turun toimipisteessä opiskelevat. Uusi radio lähettää perjantaista kello 15 sunnuntaihin kello 22.

– Zoom tulee olemaan monipuolista tämän päivän musiikkia soittava radio, jossa ovat varsinaissuomalaiset bändit hyvin esillä musiikkina ja haastatteluina. Tällä kanavalle on selkeä tilaus, koska innokkaita opiskelijatekijöitä on ilman suurempaa markkinointia koossa jo lähes 20. Odotan että kanava tuottaa uusia radiotähtiä, Zoom FM:n ohjelmapäällikkö Harri Kujala sanoo.

Radion juonnoissa ja juttuvalinnoissa otetaan huomioon paikalliset nuoria kiinnostavat aiheet. Tarkoitus on tehdä uskottavalta kuulostava paikallinen tämän päivän musiikkiradio, joka myy myös mainosaikaa. Soitossa on valtavirrassa kulkevaa musiikkia laidasta laitaan.

Zoom FM:n toimilupa jatkuu kesään asti, koska ohjelmaa lähetetään vain parina päivänä viikossa. Radion jatkuminen ratkeaa kuuntelijapalautteen ja syksyn aikana kertyneiden kokemusten perusteella. Pieni kuuluvuusalue tarjoaa rajallisen kuuntelijamäärän.

– Alustavasti emme ole aloittamassa nettilähetyksiä, mutta se on tietysti mahdollista. Se olisi itse asiassa olennaista, koska kuuluvuusalue on pieni, Kujala toteaa.

Uuden radion nettisivut avataan lähiaikoina osoitteessa www.zoomfm.fi.

Zoom FM -banneri

 

 

 

Zoom FM on avannut nettisivunsa.

Hukala.net