Kaupallinen mobiilitelevisio edelleen liki lähtökuopissa

kirjoittanut

kategoriassa

Kännykkätelevisio ei ole saavuttanut toivottua suosiota Suomessa. Päätelaitteita on saatavilla niukasti, tekijänoikeudet ovat vaikeaselkoisia ja alan toimijoiden toimintamallit ovat vasta kehittymässä. Mobiili-tv-verkkoa ylläpitävä Digita uskoo, että alkuvaikeuksien jälkeen toiminta saavuttaa suosion. Asiasta kirjoittaa IT-viikko.

IT-viikon mukaan tv-yhtiöistä Nelonen lopetti DVB-H-lähetykset elokuussa, koska kanava ei pystynyt täyttämään illan ohjelma-aikaa esityssopimusten puuttumisen takia. Nelosen mukaan useat amerikkalaiset tv-tuotantoyhtiöt vaativat erillisten sopimusten tekemistä kullekin erilliselle jakelukanavalle. Nelonen ei tämän takia voinut lähettää perinteisen television puolella pyörivää ohjelmaa samalla sopimuksella kännykkä-tv-verkossa.

Mobiilitelevisiolle suunnitellaan käyttömaksua, jota asiakkailta perisivät palvelua tarjoavat operaattorit. Lähetysverkon omistava Digita ei voi yhtiön toimiluvan mukaan periä käyttömaksua.

Hukala.net – IT-viikko