Turun tv-lähetyksille lisää tehoa

kirjoittanut

kategoriassa

Digita-logoDigita korotti Turun tv-aseman päälähettimen tehoa tiistaina. Samalla korjattiin näkyvyyttä haitannut vika lähetysaseman antennijärjestelmässä. Vika vaikeutti tv-signaalin vastaanottoa lähetysmaston lähialueilla. Digita siirsi Turun tv-lähetykset Kuusiston maston pääantenniin viime keväänä. Sitä ennen käytössä oli väliaikainen lähetysantenni.

Näkyvyysongelmia ilmeni erityisesti sellaisissa kotitalouksissa, jotka vastaanottivat lähetykset puutteellisilla antenneilla. Digita muistuttaa, että tiistaina tehdyt tehonkorotukset eivät yksin takaa hyvää näkyvyyttä, vaan kuluttajan on syytä hankkia riittävän laadukas vastaanottoantenni näkyvyyden takaamiseksi.

Tehonkorotus tuli mahdolliseksi, koska Viestintävirasto oli saanut Venäjän viranomaisten hyväksynnän tehonmuutokselle. Kansainvälisten sopimusten mukaan radiotaajuuksien käyttämisestä on neuvoteltava naapurimaiden kanssa.

Hukala.net