Radio Aallolle lisätaajuus Helsinkiin

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Aalto -logoNelonen Median pyörittämä Radio Aalto paikkaa kuuluvuuskatveita Helsingissä. Radio Aalto alkaa lähettää Itä-Helsingin Santahaminasta taajuudella 90,0 MHz syyskuun alussa. Tekninen toimilupa on voimassa kolme kuukautta kerrallaan. Radio Aalto haki lisätaajuutta runsaan kuuntelijapalautteen takia. Kuuluvuus on ollut puutteellista kanavan päätaajuudella 92,5 MHz.

Nelonen Media haki muutosta taajuuskäyttösuunnitelmaan keväällä. Yhtiön tavoitteena oli saada lisätaajuus Helsinkiin. Liikenne- ja viestintäministeriö katsoi kuitenkin, että kuuluvuusalueen sisällä tehtävät parannukset voidaan hoitaa Viestintäviraston myöntämillä tilapäisluvilla.

Radio Aallon kuuluvuus on ollut paikoin huonoa Helsingissä, koska päälähetin sijaitsee keskustan länsipuolella Espoon Latokaskessa. Santahaminassa 50 watin teholla aloittavan lähettimen toivotaan parantavan kuuluvuutta ja poistavan RDS-järjestelmässä olevia häiriöitä.

Nelonen Media ei aio hakea lisää pienoislähetinlupia muualle Suomeen. Aiemmin Viestintävirasto on myöntänyt vastaavanlaisen toimiluvan Radio Vaasalle Vaasan keskustaan.

Hukala.net