Radio Melodia korvaa Radio Majakan syyskuussa

kirjoittanut

kategoriassa

Varsinais-Suomessa alkaa kuulua uusi paikallisradio syyskuussa Radio Majakan taajuuksilla. Turun Paikallisradio Oy:n pyörittämä Radio Melodia soittaa kotimaista ja ulkomaista iskelmämusiikkia ja kuuluu Turun, Loimaan ja Uudenkaupungin seuduilla. Uusi radio korvaa kotimaista iskelmää soittavan Radio Majakan.

Radio Melodia vastaa kuuntelijatutkimuksen tulokseen soittamalla myös ulkomaista musiikkia. Tähän asti taajuuksilla toiminut Radio Majakka on keskittynyt vain suomenkielisen iskelmämusiikin soittamiseen. Ohjelmapäällikkö Harri Kujala toteaa, että Majakka on jauhanut iskelmäklassikot loppuun ja sen pelikenttä on tullut käytettyä. Radio Melodian toivotaan tuovan kasvua paikalliseen radiotoimintaan.

– Sävelradion lopettamisen jälkeen reilu vuosi sitten radion musiikkitarjontaan jäi aukko, jota Melodia paikkaa. Uusi radio soittaa musiikkia, jota muut eivät tällä hetkellä soita, Kujala luettelee. Kotimainen iskelmä ei kuitenkaan katoa taajuuksilta, vaikka soittoon tuleekin ulkomaisia artisteja.

Radio Melodian taajuuksia ovat 89,0 MHz Turussa ja 88,5 MHz Uudessakaupungissa. Loimaalle tuleva taajuus ei ole vielä selvillä. Nykyinen Radio Majakan käytössä oleva lähetin Nauvossa suljetaan elokuun aikana.

Hukala.net