YLE TV1+ lopetti lähetykset

kirjoittanut

kategoriassa

YLE-logoYLE TV1:n rinnakkaiskanava YLE TV1+ on lopettanut lähetykset maanantaina. Kanavan lakkauttaminen vapauttaa kapasiteettia kahden muun Yleisradion tv-kanavan käyttöön Pekingin olympialaisten aikana. YLE myös lisää erityispalveluja jäljelle jääneille kanavilleen. YLE TV1+ korvasi viime syksynä samalla kanavapaikalla toimineen YLE Extra -kanavan.

YLE TV1+ perustettiin palvelemaan tekstitysongelmien kanssa painivia tv-katsojia viimesyksyisen digisiirtymän ajaksi. Kanavalla oli kiinteät tekstitykset, toisin kuin muilla YLE:n tv-kanavilla. Yleisradion mukaan kanavan katseluosuus oli vain yhden prosentin luokkaa kokonaiskatselusta.

Kanavan lakkauttamisesta vapautuvaa kapasiteettia siirretään olympialaisia välittävien TV2:n ja FST5:n kuvanlaadun parantamiseen. Lisäksi aikaisemmin vain YLE TV1 -kanavalla tarjottu näkövammaisten tekstitysäänipalvelu laajenee kanaville YLE TV2, YLE Teema ja YLE FST5.

Hukala.net – YLE uutiset