YLE:n Ralliradio käynnisti moottorit

kirjoittanut

kategoriassa

YLE Radio Suomi -logoYLE Radio Keski-Suomen Ralliradio on virittäytynyt heinä-elokuun vaihteessa kilpailtavan Suomen MM-rallin tunnelmiin. Keski-Suomen teillä ajettava ralli selostetaan ja kommentoidaan startista maaliin Radio Keski-Suomen taajuuksilla 99,3 ja 97,0 MHz. Lähetykset kuuluvat myös netissä. Lisäksi Radio Suomi seuraa rallia valtakunnallisissa lähetyksissään. Rallin tunnelmiin päästään jo tiistaina, jolloin Radio Suomen Ralli-ilta lähetetään suorana lähetyksenä Jyväskylästä kello 18.03 alkaen.

Ralliradio seuraa MM-taistelua kolmesta näkökulmasta: erikoiskokeiden maaleista, kisastudiosta Paviljongista ja päästudiosta Tourulan radiotalolta. Ralliradiota on toteuttamassa liki 30 henkilöä. Asiantuntijana urakoi ralliautoilija Kristian Sohlberg ja englanninkielisestä palvelusta huolehtii Tony Melville. Paviljongin kisastudio on rakennettu Tanssisali Lutakon alakertaan rallitiimien huoltoparkin keskelle. Talon katolle on asennettu nettikamera välittämään tunnelmia Ralliradion nettiin.

Radio Keski-Suomi avasi Ralliradion nettisivut osoitteessa www.radiokeskisuomi.fi heinäkuun alussa. Sivustoon on koottu laaja hyöty- ja viihdepaketti MM-rallista. Uutuutena Radio Keski-Suomen lähetys on lähetetty netissä jo 1.7. alkaen. Nettilähetys jatkuu MM-rallin loppuun 3.8. kello 18 saakka. Rallisivuilta löytyy kuvia, ääntä, tekstiä, blogeja, tarinoita, tulostietoja ja arkistohelmiä Jyväskylän rallista sekä linkki suosittuun Ralliradion nettiyhteisöön. Siellä voi muun muassa keskustella rallista ja ihailla neljän vuoden digikuvakilpailujen satoa. Myös tälle vuodelle on luvassa ralliaiheinen digikuvakilpailu.

Ralliradion kattavasta kisapaketista poimitaan parhaimmat palat koko Suomen kuultavaksi Radio Suomen taajuuksilla. Sekä torstain että perjantain Killerin supererikoiskokeet selostetaan valtakunnallisesti. Viisiminuuttisia ralliraportteja Radio Suomi välittää kisan aikana lähes joka tunti. Lauantaina Radio Suomi seuraa rallia pidempään kolmessa jaksossa. Sunnuntaina rallia seurataan viidessä Urheiluradion viisiminuuttisessa.

Ralliradion erikoisyöradio kaasuttelee eetterissä perjantaina iltayhdeksästä aamuyhteen saakka. J-P Taskisen juontama yöradio kuuluu radioista Keski-Suomen alueella ja netissä ympäri maailman.

Hukala.net