TV Viisi täyttää The Voice TV:n illat

kirjoittanut

kategoriassa

SBS Finland -logoThe Voice TV:n ohjelmisto monipuolistuu syksyllä, kun kanava alkaa lähettää iltaisin kotimaista ja eurooppalaista ohjelmistoa, sarjoja, dokumentteja ja elokuvia nimellä TV Viisi. Tarjontaa täydennetään amerikkalaisella ohjelmistolla ja miesten jalkapallon A-maajoukkueen MM-karsintaotteluilla. Kanavapaikalla 10 jatkava kanava toimii muun ajan nimellä The Voice TV.

Lähetykset aloitetaan ensi syyskuussa. Kotimaisen ohjelmiston esittäminen alkaa vuoden 2009 alusta, ja sen määrää lisätään kanavan kasvun myötä. Ohjelmaa on 24 tuntia vuorokaudessa. TV Viisi näyttää ohjelmaa alkuillasta myöhäisiltaan kello 18.00 – 24.00 ja The Voice TV muuna aikana kello 24.00 – 18.00.

– Kyseessä on siis yksi ja sama kanava, joka nyt uudistaa ohjelmasisältöään ja laajentaa samalla katsojakuntaansa. Tavoitteenamme on luoda aidosti vaihtoehtoinen kotimainen viihde- ja yleiskanava, joka parantaa nykyisten mainosrahoitteisten tv-kanavien ohjelmatarjontaa, TV5 Finland Oy:n toimitusjohtaja Peter Behrends kertoo. Uudistuksen myötä tv-kanava tavoittaa nuorten lisäksi uusia katsojia.

TV Viisi ja maksullinen CANAL+ näyttävät syyskuussa alkavat Suomen MM-karsintaottelut suorina lähetyksinä samanaikaisesti. TV Viidellä näkyvät karsintaottelut tuottaa tuttuun tapaan edelleen CANAL+.

The Voice -monimedia panostaa syksyllä voimakkaasti TV:n, radion ja netin sisältöihin. TV:ssä panostus tulee näkymään arkisin suorilla aamulähetyksillä. Käytännössä The Voice lähettää radion Heräämö-ohjelmaa myös TV:n puolella.

– Haluamme tarjota aamuisin hyvän vaihtoehdon kohderyhmällemme. Tulemme toteuttamaan aamuohjelmamme monikameratuotantona. Kappaleen soidessa näytämme TV:ssä sen videon. Tämä on selvästi uusi konsepti, joka Suomesta puuttuu, The Voicen ohjelmajohtaja Jussi Suvanto kertoo.

Suorien aamulähetysten aloitus TV:ssä on kaavailtu elo-syyskuun vaihteeseen.

– Olemme tiiviisti seuranneet miten homma on edennyt The Voicella Ruotsissa ja sieltä saatujen hyvien kokemusten perusteella päätimme käynnistää vastaavan projektin myös Suomessa, Suvanto sanoo.

Sekä TV Viisi että The Voice TV ovat osa saksalaista monimediayhtiö ProSiebenSat.1 Media AG:ta. Sen tytäryhtiö SBS Finland Oy pyörittää tv:ssä, radiossa ja netissä toimivaa The Voicea. TV5 Finland Oy on puolestaan tv-toimiluvan haltija kanavapaikalla 10. Kanavalla näkyy nuorisolle suunnattu The Voice TV ja syksystä 2008 alkaen viihde- ja yleiskanava TV Viisi. CANAL+ kuuluu samaan konserniin The Voicen ja TV Viiden kanssa.

Hukala.net – SBS Finland