Classic Radio 4Radio Oy:n omistukseen

kirjoittanut

kategoriassa

Classic Radio -logoOsavaltakunnallinen klassisen musiikin erikoiskanava Classic Radio siirtyy 4Radio Oy:n omistukseen. Valtioneuvoston torstaina tekemä ennakkopäätös sallii Classic Radion toimilupayhtiö Profiso Oy:n liiketoiminnan ja koko osakekannan siirtymisen 4Radion omistukseen. Myyjänä on radiokonserni Metroradio Finland Oy, joka pyrki eroon tappiollisesta kanavasta.

Valtioneuvosto esti ennakkopäätöksellä huhtikuussa Classic Radion siirtymisen 4Radio Oy:lle katsomalla 4Radion taloudellisen tilanteen liian huonoksi osavaltakunnallisen radion pyörittämiseen. 4Radion parantunut taloustilanne mahdollisti uuden ennakkopäätöksen tekemisen.

Metroradio Finland Oy oli siirtänyt Classic Radion toimiluvan tytäryhtiönsä Profison haltuun helmikuussa. Konsernin sisällä tehty siirto ei edellyttänyt valtioneuvoston hyväksyntää. Metroradio oli valmis jopa lopettamaan Classic Radion, mikäli tappiota tuottanut kanava ei olisi löytänyt ostajaa.

Classic Radion toiminnot siirtyvät 4Radion tiloihin lähipäivinä, vahvistaa 4Radio Oy:n myyntijohtaja Tomi Saikkonen. Hänen mukaansa 4Radio uskoo, ettei kaikkea klassisen musiikin radion potentiaalia ole vielä hyödynnetty.

4Radio Oy on vuonna 2006 perustettu yhtiö, joka harjoittaa paikallisradiotoimintaa ja digitaalista tv-toimintaa. Yhtiön tuottamia kanavia ovat olleet muun muassa Club FM ja Nappularadio.

Hukala.net – ITviikko, STT – TS