Urheilukanavan toimilupaan lievennys

kirjoittanut

kategoriassa

Urheilukanava-logoValtioneuvosto on lieventänyt Suomen Urheilutelevisio Oy:n toimilupaa. Yhtiön tuottaman Urheilukanavan ei tarvitse näkyä koko maassa, kuten alkuperäisessä toimiluvassa edellytettiin. Valtioneuvoston päätöksen mukaan kanavan näkyvyydeksi riittää 90 prosenttia väestöstä. Urheilukanavan olisi pitänyt laajentua valtakunnalliseksi syyskuun alkuun mennessä.

Urheilukanava kattaa käytännössä vaaditun 90 prosentin väestöosuuden. Näkyvyydessä on aukkoja Pohjois-Suomessa, etenkin Lapissa. Yhtiössä ei ole vielä ratkaistu, tullaanko näkyvyysaluetta laajentamaan lupaehtojen väljentämisestä huolimatta.

Koko maan kattavia lähetyksiä on pidetty perusteltuna urheilun kansallisen kiinnostavuuden ja merkittävyyden takia. Lähetysten laajentamisen kulut olisivat kuitenkin tulleet yksin Urheilukanavan kannettavaksi, ja ne olisivat nostaneet kanavan palvelumaksuja huomattavasti.

Hukala.net – Valtioneuvosto, YLE