Radio Peilin kuuluvuusalue laajenee merkittävästi

kirjoittanut

kategoriassa

YLE Radio Peili -logoYLE Radio Peilin kuuluvuusalue laajenee heinäkuun alussa. Radio Peiliä voi kuunnella jatkossa kaikissa Suomen suurimmissa kaupungeissa ja suuressa osassa maaseutua. Tällä hetkellä YLE:n uutis- ja ajankohtaiskanava kuuluu pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Lahdessa. Laajenemisen jälkeen Peilin kuuluvuusalue kattaa noin 90 prosenttia Manner-Suomesta.

Kuuluvuusalueen laajennus aiheuttaa taajuusmuutoksia YLE Radio Suomen ja YLE Radio Vegan verkoissa. Taajuudet muuttuvat yhteensä viiden maakuntaradion alueella. Muutoksilla varmistetaan, että taajuuksien hallinnointi saadaan toimimaan Radio Peilin kuuluvuusalueen laajenemisen yhteydessä.

Ensimmäiset taajuusmuutokset tapahtuvat 4. kesäkuuta Joensuussa ja Parikkalassa. Pohjois-Karjalan Radion alilähetintaajuus 100,4 MHz (Joensuu) alkaa lähettää Radio Peilin ohjelmaa ja maakuntaradiolle avataan uusi taajuus 106,9 MHz. Etelä-Karjalan Radion taajuus 103,2 MHz (Parikkala) siirtyy Radio Peilin käyttöön. Etelä-Karjalan Radio siirtyy taajuudelle 95,1 MHz.

Myös Länsi-Uudellamaalla tehdään taajuusjärjestelyjä, joissa Lohjalla toimiva Ylen Läntisen lähetin (105,0 MHz) alkaa lähettää Radio Peiliä 17. kesäkuuta. Ylen Läntinen siirtyy taajuudelle 96,1 MHz.

Muutoksen kohteena olevat Radio Suomen vanhat ja uudet taajuudet lähettävät rinnakkaislähetyksiä viikon siirtymäjakson ajan. Kuuntelijoiden on itse viritettävä uudet taajuudet vastaanottimiinsa, sillä vanhoilla taajuuksilla kuuluu jatkossa Radio Peilin lähetys. YLE tiedottaa muista taajuusmuutoksista myöhemmin, kun alueet ja taajuudet on vahvistettu.

YLE:n tavoitteena on saada Radio Peilin laajennettu verkko valmiiksi 1.7.2008, jolloin yhtiö tiedottaa osavaltakunnallisen Peilin tarkasta kuuluvuusalueesta. YLE:n hallintoneuvosto ehti jo luopua Radio Peilin verkon laajentamisesta viime joulukuussa. Radio Peilin piti laajentua valtakunnalliseksi tämän vuoden alussa.

Hukala.net – YLE