Kuuluvuuden laajenemisesta ei suuria muutoksia Peilin ohjelmistoon

kirjoittanut

kategoriassa

YLE Radio Peili -logoYleisradion päätös laajentaa Radio Peilin kuuluvuutta lähes valtakunnalliseksi ei aiheuta suuria muutoksia kanavan ohjelmistossa. Radio Peili jatkaa uutis- ja ajankohtaisohjelmien sekä asiapuheen kanavana, joka välittää ja versioi sekä radio- että tv-ohjelmia. Peilin toimitusvahvuus pysyy entisellään, mutta päivittäisten ajankohtaisohjelmien lähetystoimintaa parannetaan.

YLE toteuttaa Radio Peilin laajenemisen verkko-operaattori Digita Oy:n rakentamassa verkossa siirtämällä joitakin käytössä olevia Radio Suomen ja Radio Vegan taajuuksia Peilille sekä lisäämällä Peilin verkkoon kokonaan uusia, YLE:lle varattuja taajuuksia. Radio Peilin verkko on kattanut tähän asti kuuden kaupungin lähialueet lähetystehojen vaihdellessa kymmenistä kilowateista muutamiin kilowatteihin. Lisäksi Peili on kuulunut valtakunnallisesti digi-tv:n radiovalikossa.

Peilin uudet taajuudet toimivat muutamien satojen wattien tai kilowattien tehoilla, jolloin Peilistä muodostuu osavaltakunnallinen kanava. Valtakunnallisesta kuuluvuudesta puuttuu heinäkuussa vielä noin 10 prosenttia, joten suuriin satsauksiin kanavalla ei ryhdytä ainakaan toistaiseksi. Alun perin YLE haikaili Peilistä valtakunnallista puheradiota tämän vuoden alusta alkaen. Kanavalle piti siirtyä muun muassa urheilulähetyksiä, joista merkittävimpiä olisivat olleet ensi elokuussa pidettävien Pekingin olympialaisten radioinnit.

YLE:n hallintoneuvosto päätti kuitenkin viime joulukuussa olla laajentamatta Peiliä valtakunnalliseksi. Digita oli jo rakentanut uuden, neljännen suomenkielisen radioverkon lähes valmiiksi. Hallintoneuvoston tuoreimman päätöksen mukaan Radio Peili laajenee lähes koko maahan kaikkiaan noin 40 lähettimen avulla. YLE ja Digita sopivat Radio Peilin levittäytymisestä toukokuussa. YLE:lle alkuperäistä suunnitelmaa pienemmällä teholla tapahtuvat lähetykset tuovat säästöjä.

Hukala.netin tavoittama Radio Peilin ohjelmapäällikkö Heikki Vuohelainen kertoi, että kanavan ohjelmistoa kehitetään toden teolla syksyllä, kun kuuntelijat ovat löytäneet uudet taajuudet. Vuohelaisen mukaan hallintoneuvoston joulukuinen päätös hieman lannisti radiokanavan toimituksen tunnelmia, mutta tuore tieto kanavan laajenemisesta toi toimitukseen lisäintoa.

Hukala.net