Radio Kankaanpää äänessä harrastajavoimin kesän ajan

kirjoittanut

kategoriassa

Pohjois-Satakunnan Kankaanpäässä pienellä teholla lähettävä Radio Kankaanpää aloittaa toimintansa kesäkuun puolivälissä. Radio Kankaanpää on harrastajavoimin pyöritettävä kesäradio, joka lähettää ohjelmaa iltaisin ja viikonloppuisin taajuudella 101,7 MHz. Aseman toimilupa on voimassa syyskuun puoliväliin asti.

Radio Kankaanpää lähettää 40-50 watin teholla ja kuuluu noin 15-20 kilometrin säteellä Kankaanpään keskustasta. Radio toimii Viestintäviraston myöntämällä teknisellä toimiluvalla. Ohjelmat lähetetään radion puuhamiehen Jussi Vallin kotistudiosta. Lähetysantenni sijoitetaan talon pihalle pystytettävään noin 20 metriä korkeaan mastoon.

Pesäpallon Ykköspesiksessä pelaavan Kankaanpään Mailan vierasottelujen selostaminen muodostaa kesäradion ohjelmiston pääaiheen, mutta muutakin on luvassa, lupailee Valli, joka selosti viime kaudella KaMan otteluja nettiradiossa. Radio Kankaanpää on käytännössä valmis aloittamaan lähetykset kesäkuussa, mutta musiikin esittämiseen tarvittavat luvat ovat vielä ratkaisematta. Urheilun lisäksi ohjelmistossa on musiikin teemaohjelmia. Myös paikallisten uutisten kertominen voi Vallin mukaan tulla kysymykseen.

– Kun musiikkiluvat ovat kunnossa, päästään radio käynnistämään. Tänä vuonna työkumppani selostaa pelit ja minä hoidan tekniikkaa studiossa, omaa nettiradiota aikoinaan pyörittänyt Valli kertoo.

Pesäpalloselostukset kuuluvat Radio Kankaanpään nettiradiossa 18.6. alkaen, mutta muun lähetyksen välittäminen Internetissä on vielä epävarmaa. Harrastajaradion tulevaisuudesta Vallilla on olemassa suunnitelmia.

– Jos radio onnistuu, tavoitteena voisi olla uusi tilapäislupa ensi vuoden kesäksi, Valli visioi.

Hukala.net