Lindén: ”Ei jatkoaikaa analogisille kaapelilähetyksille”

kirjoittanut

kategoriassa

LVM logoKaapeli-tv:n analogiseen katseluun ei pidä antaa lisää jatkoaikaa, sanoo viestintäministeri Suvi Lindén. TV-lähetysten analogisen jakelun on määrä päättyä myös kaapeliverkoissa helmikuun lopussa. Lindén korostaa, että kaapeli-tv:n siirtymäaika on perustunut televisio- ja kaapeliyhtiöiden väliseen sopimukseen. Kaapeli-tv:n analogista jakelua ei ole kielletty Suomen laissa. Jos tv-toimijat päättävät yhä jatkaa siirtymäaikaa, ministeriö ei voi kieltää sitä, muotoilee Lindén.

Lindénin mukaan Yleisradion digi-lähetyksissä esiintyvät tekstitysongelmat on ratkaistava mieluummin nopeasti kuin hitaasti. Jos digitekstitys ei toimi, YLE:n on hänen mielestään syytä pohtia siirtymistä takaisin vanhaan tapaan, jossa tekstitys ”poltetaan” kuvaan kiinni.

– Silloin olisi pakko luopua myös kuulo- ja näkövammaisten digi-tv-erityispalveluista, valittelee Lindén. Jos vaihtoehtona on tekstityshäiriöiden jatkuminen, ei Lindén näe Yleisradiolla olevan valinnanvaraa. Ministeri muistuttaa, että päätösvalta asiassa on YLE:n hallintoneuvostolla.

MTV3 – STT