Hätätiedotteet tulvivat televisioon

kirjoittanut

kategoriassa

LVM logoViranomaisten hätätiedotteet välitetään tästä päivästä lähtien radion lisäksi myös television kautta. Muut viranomaisten tiedotteet lähetetään sen sijaan jatkossakin vain radiossa. Television uutta hätätiedotusjärjestelmää testattiin ensimmäistä kertaa tänään tiistaina kello 13.05. Seuraavan kerran sitä kokeillaan hätänumeropäivänä 11. helmikuuta, jolloin toteutetaan myös radioverkkojen hätätiedotusjärjestelmän vuosittainen testaus.

Television järjestelmän kokeiluissa Yleisradion, MTV3:n ja Nelosen lähetyksiin ilmestyy teksti, jossa kerrotaan televisiossa näkyvän hätätiedotteiden välitysjärjestelmän kokeilusta. Teksti kulkee kuvaruudun yläosassa viisi minuuttia, jota seuraa kolmen minuutin tauko. Tauon jälkeen teksti pyörii jälleen viiden minuutin ajan. Tekstin pyöriessä kytkeytyy varoitusääni, joka muodostuu SOS-merkeistä.

Jatkossa television hätätiedotusjärjestelmän toimivuus varmistetaan kuukausittaisella testillä jokaisen kuukauden ensimmäisenä maanantaina. Hätätiedotteiden välitysjärjestelmää käytetään, kun ihmishenget ovat välittömässä tai ilmeisessä vaarassa tai huomattavat omaisuus- tai ympäristövahingot uhkaavat.

Hukala.net