Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on vastaanottanut virolaisyhtiö Kaits Oü:n hakemuksen ohjelmistotoimiluvasta televisiotoimintaan UHF-verkossa. Yhtiöllä on parhaillaan lyhytaikainen ohjelmistolupa E-kanavanippuun, jonka väestöpeitto on 98 prosenttia. Yhtiö pyrkii jatkamaan 1HD Music Televisionin lähetyksiä pitkäaikaisella ohjelmistoluvalla, joka olisi voimassa muiden tv-kanavien lupien tavoin tammikuuhun 2027.

1HD Music Television näkyi aluksi kanavapaikalla 28, mutta on siirtynyt toimintansa lopettaneen Aito Iskelmä Harju & Pöntisen käyttämälle kanavapaikalle 17. 1HD Music Televisionin lähetykset alkoivat Suomessa joulukuussa 2019. Kanavan nykyinen lyhytaikaislupa päättyy helmikuun lopussa.

Traficom on julistanut lain mukaisesti myös muille tv-toiminnasta kiinnostuneille haettavaksi ohjelmistolupia jakeluverkossa vapaana olevalle kapasiteetille. Hakuaika päättyy 6.3.2020. Tällä hetkellä kanavaniput A, D ja F ovat täynnä. Kanavanipussa C on vapaata kapasiteettia 5,2 Mbit/s ja nipussa E 7,9 Mbit/s. Kanavanippu B ei ole päällä.

Mediamonitori

Aiheesta muualla: Traficomin kuulutus television ohjelmistotoimilupien hakemiseksi (pdf)

Artikkelia muokattu 9.2.2020 klo 13.30: Lisätty maininta kanavan siirtymisestä kanavapaikalle 17.

Kommentit   

+5 #1 Suvi.R 08.02.2020 05:04
Sille täytyy kyllä lupa myöntää, taitaa olla ainoa kunnollinen musiikkitv antenniverkossa...
Samallahan se sitten voisi laajentua kaapelitv verkkoon kun ja jos sen luvan saa
Lainaa
-1 #2 Antsa 09.02.2020 14:16
Joopa joo, tämäki soittaa vain sitä massamusiikkia kuten sitä soi lähes joka tuutista. Massallehan annetaan aina lupa mut jos poikkeaa massasta niin niille ei anneta lupaa. Massaa vain suositaan.
Lainaa
+1 #3 Toivovieläon 17.02.2020 11:01
Ainakin monipuolisempi, mitä hieman katsonut kuin aikaisemmat suomessa olleet vapaasti katsottavat musiikkivideokanavat . Toistan monipuolisempi kuin aikaisemmat, mutta itsenäisesti arvioituna en osaa vielä sanoa, kun tarpeeksi ei ole tullut katsottua. Musagenrejen määrää, mistä musiikkivideoita voi päätyä soittoon, pitäisi ainakin lisätä huomattavasti.
Lainaa

Twitter