Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on vastaanottanut virolaisyhtiö Kaits Oü:n hakemuksen ohjelmistotoimiluvasta televisiotoimintaan UHF-verkossa. Yhtiöllä on parhaillaan lyhytaikainen ohjelmistolupa E-kanavanippuun, jonka väestöpeitto on 98 prosenttia. Yhtiö pyrkii jatkamaan 1HD Music Televisionin lähetyksiä pitkäaikaisella ohjelmistoluvalla, joka olisi voimassa muiden tv-kanavien lupien tavoin tammikuuhun 2027.

1HD Music Television näkyi aluksi kanavapaikalla 28, mutta on siirtynyt toimintansa lopettaneen Aito Iskelmä Harju & Pöntisen käyttämälle kanavapaikalle 17. 1HD Music Televisionin lähetykset alkoivat Suomessa joulukuussa 2019. Kanavan nykyinen lyhytaikaislupa päättyy helmikuun lopussa.

Traficom on julistanut lain mukaisesti myös muille tv-toiminnasta kiinnostuneille haettavaksi ohjelmistolupia jakeluverkossa vapaana olevalle kapasiteetille. Hakuaika päättyy 6.3.2020. Tällä hetkellä kanavaniput A, D ja F ovat täynnä. Kanavanipussa C on vapaata kapasiteettia 5,2 Mbit/s ja nipussa E 7,9 Mbit/s. Kanavanippu B ei ole päällä.

Mediamonitori

Aiheesta muualla: Traficomin kuulutus television ohjelmistotoimilupien hakemiseksi (pdf)

Artikkelia muokattu 9.2.2020 klo 13.30: Lisätty maininta kanavan siirtymisestä kanavapaikalle 17.

Kommentit   

+10 #1 Suvi.R 08.02.2020 05:04
Sille täytyy kyllä lupa myöntää, taitaa olla ainoa kunnollinen musiikkitv antenniverkossa...
Samallahan se sitten voisi laajentua kaapelitv verkkoon kun ja jos sen luvan saa
Lainaa
-3 #2 Antsa 09.02.2020 14:16
Joopa joo, tämäki soittaa vain sitä massamusiikkia kuten sitä soi lähes joka tuutista. Massallehan annetaan aina lupa mut jos poikkeaa massasta niin niille ei anneta lupaa. Massaa vain suositaan.
Lainaa
+6 #3 Toivovieläon 17.02.2020 11:01
Ainakin monipuolisempi, mitä hieman katsonut kuin aikaisemmat suomessa olleet vapaasti katsottavat musiikkivideokanavat . Toistan monipuolisempi kuin aikaisemmat, mutta itsenäisesti arvioituna en osaa vielä sanoa, kun tarpeeksi ei ole tullut katsottua. Musagenrejen määrää, mistä musiikkivideoita voi päätyä soittoon, pitäisi ainakin lisätä huomattavasti.
Lainaa
+2 #4 Rahastusta 17.02.2020 13:17
Lainaus Suvi.R:
Sille täytyy kyllä lupa myöntää, taitaa olla ainoa kunnollinen musiikkitv antenniverkossa...
Samallahan se sitten voisi laajentua kaapelitv verkkoon kun ja jos sen luvan saa


Kaapelissa ei mitään muuta parempaa kuin, että (kotimaiset) tv kanavat näkyvät HD:na. Ainakin isossa osassa Lappia antennilla menettää osan kotimaisista kanavista, mutta saa tilalle ilmaiseksi kaikki SVT:n kanavat ja TV6 ja TV4 ruotsista. Mikä tarkoittaa myös huomattavaa urheilutarjonnan lisääntymistä vapaastikatsottavilt a kanavilta.

Kaapelista maksat kokoajan ja puuttuvista kanavista lisää rahaa mitä saat antennilla ilman lisämaksuja. Onneksi sentään edes kaapelissa on HD, ruotsissa se on jo antenniverkossakin osissa kanavia.
Lainaa
+1 #5 Antennimies 14.03.2020 18:34
"Ainakin isossa osassa Lappia antennilla menettää osan kotimaisista kanavista, mutta saa tilalle ilmaiseksi kaikki SVT:n kanavat ja TV6 ja TV4 ruotsista. Mikä tarkoittaa myös huomattavaa urheilutarjonnan lisääntymistä vapaastikatsottavilt a kanavilta.

Kaapelista maksat kokoajan ja puuttuvista kanavista lisää rahaa mitä saat antennilla ilman lisämaksuja. Onneksi sentään edes kaapelissa on HD, ruotsissa se on jo antenniverkossakin osissa kanavia."

Ilmeisesti Ruotsin kanavat näkyvät antennin kautta vain aivan Lapin länsirajalla.
Vai kuinka?
Lainaa