1HD Music Television aloittanut antenniverkon kanavapaikalla 28

kirjoittanut

kategoriassa

Uusi antenniverkossa lähettävä ympärivuorokautinen tv-kanava 1HD Music Television on aloittanut lähetykset kanavapaikalla 28. Uuden musiikkikanavan peittoalue on 98 prosenttia antenniverkon kotitalouksista. Kanavan lähetykset Suomessa ovat alkaneet itsenäisyyspäivänä. 1HD Music Televisionin kohderyhmä on 15-45-vuotiaat.

Kansainvälisen tv-kanavan juuret ovat Venäjällä, jossa kanavan virolaislähtöinen omistaja asuu. Suomessa kanavan toiminnasta vastaa virolainen yhtiö Kaits OÛ, jolla on Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin myöntämä lyhytaikainen ohjelmistolupa. Se on voimassa 1.12.2019-29.2.2020.

– Nyt meillä on lyhytaikainen tv-toimilupa, mutta olemme anomassa pitkäaikasta lupaa. Se merkitsee, että lähetykseen ei tule katkoa, kommentoi Mediamonitorille 1HD Music Televisionin Euroopan edustaja Kaido Laanjärv.

1HD Music Television on näkyvissä yli 50 miljoonalle katsojalle. Suomen lisäksi se toimii Venäjällä, Kazakstanissa, Valko-Venäjällä, Virossa ja Latviassa. Kanavan suomenkielisillä nettisivuilla on linkit venäjänkielisiin sosiaalisen median palveluihin, mutta Laanjärven mukaan somekanavat tullaan kääntämään kanavan kohdemaiden kielille.

Mediamonitori – Digita, Traficom

Artikkelia muokattu 11.12.2019 klo 20.55: Lisätty tieto kanavan omistajasta ja katsojapotentiaalista sekä kanavan Euroopan edustajan kommentti.


Kommentit

8 vastausta artikkeliin “1HD Music Television aloittanut antenniverkon kanavapaikalla 28”

 1. Jaakko avatar

  Nimi on vähän harhaanjohtava koska ainakin DVB-T/T2 verkossa lähetys on SD-tarkkuudella.

 2. Juha Toivanen avatar
  Juha Toivanen

  Ainakin Lieksassa, 1HD Music Television lähetykset on katkaistu, toistaiseksi!

 3. [quote name=”Juha Toivanen”]Ainakin Lieksassa, 1HD Music Television lähetykset on katkaistu, toistaiseksi![/quote]

  Lyhytaikainen ohjelmistolupa päättyi 29.2. Kanava on hakenut vakituista ohjelmistolupaa, mutta hakukierros on vielä kesken.

  Kanava näkyy ilmeisesti edelleen hybridi-tv:n kautta, eli jos televisiossasi on nettiyhteys, pitäisi lähetyksen käynnistyä pienen odottelun jälkeen.

 4. [quote name=”Tero”][quote name=”Juha Toivanen”]Ainakin Lieksassa, 1HD Music Television lähetykset on katkaistu, toistaiseksi![/quote]

  Lyhytaikainen ohjelmistolupa päättyi 29.2. Kanava on hakenut vakituista ohjelmistolupaa, mutta hakukierros on vielä kesken.

  Kanava näkyy ilmeisesti edelleen hybridi-tv:n kautta, eli jos televisiossasi on nettiyhteys, pitäisi lähetyksen käynnistyä pienen odottelun jälkeen.[/quote]
  Ei toimi ainakaan n.5 v sinussa vaikka sekin on olevinaan hybridi.Vaatii kaiketi androiditelkun jota tosiaankaan ei tule ostettua aikoihin.

 5. W.Palmu avatar

  ”Se merkitsee, että lähetykseen ei tule katkoa, sanoo Kaido.

  Vaan tulipa kuitenkin, ja melkoisen pitkä.

 6. Hyvin näkyy hybridi-TV:llä

 7. SaaraKoo avatar

  No eipä näy tämä kanava enää Hybridilläkään.

 8. Missä hd1? avatar
  Missä hd1?

  Kaikki hyvä näköjään lopetetaan, ei ole enää edes kanavapaikkaa 18.. Voice oli alkujaan 2002 pelkkä hyvä musa kanava, mut muuttui täysin muuksi. Ei tule enää edes kerran viikossa top40 listaa..