AlfaTV:n lähetysaika on lisääntynyt antennivälitteisessä verkossa joulukuun alussa ja kanava on aloittanut uutislähetykset marraskuussa. Antenniverkon A-kanavanipussa kanavapaikalla 15 lähettävä AlfaTV on niin kutsuttu yleisen edun kanava, joten sen ohjelmistoluvassa edellytetään päivittäistä suomen- tai ruotsinkielistä ohjelmistoa, uutis- ja ajankohtaisohjelmia sekä ääni- ja tekstityspalveluja. Vapaasti katsottavissa oleva kanava näkyy valtakunnllisesti Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

AlfaTV toimii Digitan verkossa kello 12-23. Kanava lähettää ohjelmaa joka päivä kello 7.00 alkaen, mutta osa sen ohjelmistosta on nähtävissä vain kaapelitelevisioverkoissa, IPTV-jakeluna tai AlfaTV:n Permanto-palvelussa. Kanavaa voi katsoa myös satelliittin kautta.

AlfaTV lähettää uutisia päivittäin kello 17.55., 20.00 ja 22.55. Kuulovammais- ja tekstityspalvelut kanava aloittaa vielä tämän vuoden aikana.

AlfaTV aloitti lähetykset Keravalla vuonna 2013. Ennen siirtymistään A-kanavanippuun tämän vuoden alkupuolella kanava lähetti E-kanavanipussa. Kanavan toimilupa on Brilliance Communications Oy:llä.

Mediamonitori - Digita, AlfaTV

Aiheesta muualla: Päätös ohjelmistoluvan muuttamisesta (pdf-tiedosto).

Kommentit   

+6 #1 Pete 09.12.2018 10:16
Ei ole toistaiseksi tullut uutisia AlfaTV:ltä klo 17:55, 20:00 eikä 22:55. Kaapelitelevisioverk ossa asun. Antennitelevisioverk osta en tiedä.
+8 #2 Pete 11.12.2018 17:00
Tuleeko AlfaTV-kanavalta uutisia vai ei? Suomenkieliset uutiset pitää olla A-kanavanipussa.
+3 #3 Kanava se on sekin 26.12.2018 17:16
AlfaTV:n "uutisia" en aivan uutisiksi kävisi kutsumaan. Melko värittynyttä ja journalismin rajamailla vellovaa on kanavan touhu muutenkin...
-3 #4 MailmanMatti 26.12.2018 23:33
Samoin voidaan ajatella yksipuolisesta YLE, MTV ja muun valtamedian uutisoinnista ja ajankohtaisohjelma tuotannosta. Hyvä vaan on kun on vaihtoehto media valtamedialle AlfaTV ja Järviradio. Myös Radio Patmos tarjoaa usein vaihtoehtoista näkemystä valtamedian uutisointiin muihinkin kuin vain kristillisiin aiheisiin.
+2 #5 Kanava se on sekin 27.12.2018 06:11
Lainaus MailmanMatti:
Samoin voidaan ajatella yksipuolisesta YLE, MTV ja muun valtamedian uutisoinnista ja ajankohtaisohjelma tuotannosta. Hyvä vaan on kun on vaihtoehto media valtamedialle AlfaTV ja Järviradio. Myös Radio Patmos tarjoaa usein vaihtoehtoista näkemystä valtamedian uutisointiin muihinkin kuin vain kristillisiin aiheisiin.


YLE:llä, MTV:llä ja muualla valtamediassa työtään tekevät toimittajat ovat sitoutuneet eettiseen journalismiin ja journalistin ohjeisiin. Toiminta on kaukana yksipuolisesta, vaikka viime vuosina on jonkin verran irtiottoja nähtykin "vaihtoehtoisten näkemysten" suuntaan.

AlfaTV näyttää antavan lähinnä journalistista osaamattomuuttaan tilaa aika värittyneelle sisällölle. Järviradion journalistinen sisältö taas tuntuu olevan muualla tuotetun ääneen lukemista.
#6 MaailmanMatti 27.12.2018 16:36
Enpä tästä lähde väittelemään. Todettakoon vain: Tässä maassa on onneksi niitä jotka näkevät tuon asian täysin eritavoin kuin nimimerkki Kanava se on sekin tuossa antaa ymmärtää.
+1 #7 Kiitos 19.02.2019 11:19
Alfa TV on ollut todella piristävä lisä kanavatarjontaan. Kanava lähettää monia hyviä ohjelmia ja sellaista sisältöä mitä Yleltä on totuttu ennen näkemään. On vain hyvä että meillä on yksi kanava joka monipuolistaa tarjontaa eikä vain samaa sisältöä tarjoavia telelvisiokanavia.

Kommentointi on suljettu.