AlfaTV:lle lisää lähetysaikaa

kirjoittanut

kategoriassa

AlfaTV:n lähetysaika on lisääntynyt antennivälitteisessä verkossa joulukuun alussa ja kanava on aloittanut uutislähetykset marraskuussa. Antenniverkon A-kanavanipussa kanavapaikalla 15 lähettävä AlfaTV on niin kutsuttu yleisen edun kanava, joten sen ohjelmistoluvassa edellytetään päivittäistä suomen- tai ruotsinkielistä ohjelmistoa, uutis- ja ajankohtaisohjelmia sekä ääni- ja tekstityspalveluja. Vapaasti katsottavissa oleva kanava näkyy valtakunnllisesti Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

AlfaTV toimii Digitan verkossa kello 12-23. Kanava lähettää ohjelmaa joka päivä kello 7.00 alkaen, mutta osa sen ohjelmistosta on nähtävissä vain kaapelitelevisioverkoissa, IPTV-jakeluna tai AlfaTV:n Permanto-palvelussa. Kanavaa voi katsoa myös satelliittin kautta.

AlfaTV lähettää uutisia päivittäin kello 17.55., 20.00 ja 22.55. Kuulovammais- ja tekstityspalvelut kanava aloittaa vielä tämän vuoden aikana.

AlfaTV aloitti lähetykset Keravalla vuonna 2013. Ennen siirtymistään A-kanavanippuun tämän vuoden alkupuolella kanava lähetti E-kanavanipussa. Kanavan toimilupa on Brilliance Communications Oy:llä.

Mediamonitori – Digita, AlfaTV

Aiheesta muualla: Päätös ohjelmistoluvan muuttamisesta (pdf-tiedosto).


Kommentit

7 vastausta artikkeliin “AlfaTV:lle lisää lähetysaikaa”

 1. Ei ole toistaiseksi tullut uutisia AlfaTV:ltä klo 17:55, 20:00 eikä 22:55. Kaapelitelevisioverkossa asun. Antennitelevisioverkosta en tiedä.

 2. Tuleeko AlfaTV-kanavalta uutisia vai ei? Suomenkieliset uutiset pitää olla A-kanavanipussa.

 3. Kanava se on sekin avatar
  Kanava se on sekin

  AlfaTV:n ”uutisia” en aivan uutisiksi kävisi kutsumaan. Melko värittynyttä ja journalismin rajamailla vellovaa on kanavan touhu muutenkin…

 4. MailmanMatti avatar
  MailmanMatti

  Samoin voidaan ajatella yksipuolisesta YLE, MTV ja muun valtamedian uutisoinnista ja ajankohtaisohjelma tuotannosta. Hyvä vaan on kun on vaihtoehto media valtamedialle AlfaTV ja Järviradio. Myös Radio Patmos tarjoaa usein vaihtoehtoista näkemystä valtamedian uutisointiin muihinkin kuin vain kristillisiin aiheisiin.

 5. Kanava se on sekin avatar
  Kanava se on sekin

  [quote name=”MailmanMatti”]Samoin voidaan ajatella yksipuolisesta YLE, MTV ja muun valtamedian uutisoinnista ja ajankohtaisohjelma tuotannosta. Hyvä vaan on kun on vaihtoehto media valtamedialle AlfaTV ja Järviradio. Myös Radio Patmos tarjoaa usein vaihtoehtoista näkemystä valtamedian uutisointiin muihinkin kuin vain kristillisiin aiheisiin.[/quote]

  YLE:llä, MTV:llä ja muualla valtamediassa työtään tekevät toimittajat ovat sitoutuneet eettiseen journalismiin ja journalistin ohjeisiin. Toiminta on kaukana yksipuolisesta, vaikka viime vuosina on jonkin verran irtiottoja nähtykin ”vaihtoehtoisten näkemysten” suuntaan.

  AlfaTV näyttää antavan lähinnä journalistista osaamattomuuttaan tilaa aika värittyneelle sisällölle. Järviradion journalistinen sisältö taas tuntuu olevan muualla tuotetun ääneen lukemista.

 6. MaailmanMatti avatar
  MaailmanMatti

  Enpä tästä lähde väittelemään. Todettakoon vain: Tässä maassa on onneksi niitä jotka näkevät tuon asian täysin eritavoin kuin nimimerkki Kanava se on sekin tuossa antaa ymmärtää.

 7. Alfa TV on ollut todella piristävä lisä kanavatarjontaan. Kanava lähettää monia hyviä ohjelmia ja sellaista sisältöä mitä Yleltä on totuttu ennen näkemään. On vain hyvä että meillä on yksi kanava joka monipuolistaa tarjontaa eikä vain samaa sisältöä tarjoavia telelvisiokanavia.