Liikenne- ja viestintävirasto Traficomissa valmistellaan uutta radion toimilupakierrosta, joka käynnistyisi tämänhetkisen arvion mukaan kesäkuussa. Parhaillaan odotetaan lausuntokierrokselle määräysluonnosta, jolla määritetään uudet haettavaksi tulevat taajuudet. Niitä on koordinoitu naapurimaiden kanssa radioalalta tulleiden toiveiden perusteella. Traficomista kerrotaan, että lausuntokierros käynnistetään huhtikuun aikana.

Traficom keräsi viime kesän ja alkusyksyn aikana radioalan toimijoilta toiveita uusien taajuuksien osoittamisesta toimiluvanvaraiseen toimintaan. Toiveita tuli runsaasti, joten niiden tarkastelussa on mennyt aikaa. Traficom ei kerro uusien haettavaksi tulevien taajuuksien tarkkaa määrää, mutta Mediamonitorin eri lähteistä saamien tietojen mukaan taajuuksia on valmisteltavana yli 70.

Uusi määrys radiotaajuuksien käytöstä tulisi voimaan ja uudet taajuudet haettaviksi tämän hetken aikatauluarvion mukaan kesäkuun alussa, ja hakuaika jatkuisi elokuun loppuun saakka.

Yksityisten radioiden toimiluvista päättää Traficom, mutta jos haettavia taajuuksia on vähemmän kuin hakijoita, siirtyy päätösvalta valtioneuvostolle. Myös viestintämarkkinoiden kannalta merkittävät toimilupapäätökset etenevät valtioneuvostoon.

Nykyinen kaupallisen radion toimilupakausi jatkuu vuoden 2029 loppuun.

Mediamonitori

 

Kommentit   

+7 #1 mikko 14.04.2022 21:18
Meinaako tämä sitä että saataisiin uusia taajuuksia käyttöön
Lainaa
+5 #2 Parhaat 29.04.2022 13:07
SEA FM vois laajentua ja Radio Soi ottaa pysyvän taajuden jonnekin. Laatu musiikilliseen sisältöön panostavat kanavat kuuluvat aivan liian pienellä maantieteellisellä kattavuudella.
Lainaa
0 #3 Pekka 01.05.2022 12:45
Sanoma varmaan hakea toimilupia Kantriradiolle ja Groove FM:lle. :lol:
Lainaa
-2 #4 Aku 10.05.2022 23:44
Toivoisin myös Radio Patmokselle laajennusta uusille paikkakunnille.
Lainaa