Klassisen musiikin kulttuurikanava Radio Classic luopuu kuudesta lähetystaajuudesta ensi viikon loppuun mennessä, mutta jatkaa lähetyksiä suurimmissa kaupungeissa. Radio Classicin toimilupayhtiö Kuunappi Oy jätti Liikenne- ja viestintävirasto Traficomiin luopumisilmoituksen, jossa yhtiö halusi luopua taajuuksista. Traficom muutti ilmoituksen perusteella Kuunappi Oy:n ohjelmistolupaa. Uudistettu lupa on voimassa 15.2.-31.12.2019.

Radio Classicin lähetykset päättyvät Seinäjoen, Porin, Jyväskylän, Raaseporin, Hyvinkään ja Valkeakosken taajuuksilla. Lähetykset jatkuvat Helsingin, Lahden, Turun, Tampereen, Hämeenlinnan, Kuopion ja Oulun seuduilla.

Kuunappi Oy:n toimitusjohtaja Taavi Niinimaa korostaa, että taajuuksista luopuminen koskee vain nykyistä lupakautta, joka päättyy tämän vuoden lopussa.

– Seuraavan toimilupakauden osalta on kaikki vielä auki. Valtaosa Radio Classicin kuulijoista asuuu isoimmissa kaupungeissa, joten uskon että pystymme palvelemaan heitä hyvin myös jatkossa. Haemme muutokselta kustannustehokkuutta, jonka avulla voisimme tulevaisuudessa panostaa enemmän laadukkaan ohjelmasisällön tuottamiseen, Niinimaa selventää.

Jo kaksi radioyhtiötä on luopunut osasta taajuuksia viimeisen parin kuukauden aikana. Ennen Kuunappia luopumisilmoituksen jätti Basso Media Oy, joka ilmoitti luopuvansa I LUV 2K -radiokanavan taajuuksista Kotkassa ja Lappeenrannassa. Traficomista kerrotaan, että luopumisilmoitukset koskevat meneillään olevaa lupakautta.

– Mikäli toimiluvanhaltijat haluavat luopua toimiluvastaan joidenkin taajuuksien osalta myös 2020 alkavan toimilupakauden osalta, niin tästä tulee erikseen tehdä Liikenne- ja viestintävirastolle luopumisilmoitus. Liikenne- ja viestintävirasto tulee vielä ennen uuden toimilupakauden alkua muistuttamaan kaikkia toimiluvanhaltijoita asiasta, sanoo lakimies Henriikka Rosti Traficomista.

Mediamonitori

Aiheesta muualla: Toimiluvan muutos (Traficom)

Kommentit   

+3 #1 Martti Koskinen 16.02.2019 17:43
Olis todella toivottavaa,että classic radio kuuluisi Porissa ja esim. Ulvilassa seuraavan kauden alusta lukien.
Lainaa
0 #2 Johanna 21.02.2019 09:25
Minä olen kaivannut Classicin kanavaa Jyväskylässä. Mietin, mikä on vialla, kun ei näy eikä kuulu. Todella harmillista!!
Lainaa

Twitter