Helatorstain tietämissä lähetykset keskeyttäneiden Radio Sputnikin ja Spirit FM:n taajuudet siirtyvät Basso Median käyttöön, kertoo Markkinointi & Mainonta. Basso Media käynnistää lehden mukaan kaksi uutta radiokanavaa, jotka eivät jatka lopettaneiden kanavien brändeillä. Taajuudet siirtyvät uudelle omisajalle Oy Basso Media Ltd:n sekä Sputnikia ja Spiritiä pyörittäneen Radio Satellite Finland Oy:n liiketoimintakaupan seurauksena. Liikenne- ja viestintäministeriö on Markkinointi & Mainonnan mukaan vahvistanut kaupan.

Yhtiöt eivät kerro kauppahintaa julkisuuteen. Bassoradiota Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Turussa ja Jyväskylässä pyörittävä sekä muuta julkaisutoimintaa harjoittava Basso Media ei toistaiseksi kerro tarkemmin uusien radiokanavien sisällöstä.

Vuonna 1999 aloittanut venäjänkielinen Radio Sputnik kuului pääkaupunkiseudulla, Porvoossa, Kotkassa ja Lappeenrannassa. Englanninkielisellä Spirit FM:llä oli taajuudet Helsigissä ja Turussa. Kanavien taustayhtiö on ollut raskaasti tappiollinen jo useiden vuosien ajan.

Mediamonitori - Marmai

 

Kommentit   

+5 #1 Virko Retsja 06.06.2018 09:16
Toivottavasti tulee trance kanava, tai edes EDM...
-2 #2 ikke 06.06.2018 20:57
Lainaus Virko Retsja:
Toivottavasti tulee trance kanava, tai edes EDM...

-kuka oikeesti viitsii kuunnella tuollaista shaissee
-3 #3 Virko Retsja 07.06.2018 06:43
Lainaus ikke:
Lainaus Virko Retsja:
Toivottavasti tulee trance kanava, tai edes EDM...

-kuka oikeesti viitsii kuunnella tuollaista shaissee


Joo, oikeassa olet. Laitetaan lisää rokki- tai iskelmäkanavia.
+1 #4 Marko, stadista 07.06.2018 12:29
Tilaa olisi Sputnikin taajuusalueelle mm. Jazz asemalle? Helsingin ja Turun taajuusalueelle olisi joku 50-80 luvun kotimainen Iskelmäradio kilpailullinen veto. Urheiluradion Formaatti olisi liian suuri pala.
+4 #5 The Mattino 07.06.2018 19:00
Epäilys on että, kaksi nuorisolle suunnattua asemaa noillakin nyt aloittaa kun omistaja on Bassomedia. Onneksi on Järviradio vaikka niidenkin konsepti on hieman muuttunut suuntaan ja toiseen laajentumiseen liittyvän osallistumisien maksullisuuden lisääntymisen myötä. Toisaalta ei voi oikein vielä arvioida tulevia asemia kun niistä ei ole vielä tiedotettu. Hyvä tietysti ettei taajuudet siirtyneet Bauerille tai Sanomalle.
+6 #6 Näitälisää 08.06.2018 19:16
Onneksi menivät sentään Basso medialle. Odotettavissa on edes jossain määrin hiemankaan erilaista kuin mitä monet muut olisivat tarjonneet. Eroaahan Bassokin hieman muista kanavista. Eriasia onko basson soittama musiikki enimmäkseen hyvää, mutta ainakin hieman massasta poikkeavaa. Toivottavasti Sea FM hakee lisää lupia ja saisi myös. Toivottavasti pysyy vähintään Oulu-Kemi-Tornio akselilla. Ylipäätänsä taajuksia pitäisi ensisijaisesti myöntä monipuolisesti musiikkia soittaville kanaville.
#7 Marko, stadista 12.06.2018 13:38
Tekisin korjauksen kirjoittamaani tekstiin. Basso Medialla oli tämä Spin FM konseptilla toimiva asema Pääkaupunkiseudulla taannoin sitten. Pahoin pelkään, että tämä turhake tulee takaisin ja mitään uutta ei siis ole tarjolla. Järkevintä olisi siirtää Jazz omalle kanavalle, taajuusalueelle Helsinki-Turku, sitten 2019 olisi mahdollisuus hakea laajennuksia Tampere-Oulu kuuluvuusalueelle esim. Helsinki- Kaakkois-Suomi taajuusalueelle olisi"heikki ja kaija" iskelmäradio oikea radio.Jälkimmäisen suhteen olen pessimistinen.Kirjoi ttakaa ehdotelmia kiitos.
+6 #8 Erasmus 13.06.2018 09:47
Ottamatta enempää kantaa asioiden laitoihin, mainittakoon, että Spin FM ei ollut konseptinsa tai omistuksensa puolesta mitenkään liitoksissa Basso Mediaan.

Kommentointi on suljettu.